Nieuwe reeks lezingen voor Joodse studenten en young professionals

posterjpegje

Op donderdagavond 1 september zal de documentaire Mokum Aleph vertoond worden op een gratis film- en discussieavond in Buitenveldert. De documentaire gaat over Joods Amsterdam vóór WOII en verbindt de geschiedenis met het heden. Na afloop is er een gesprek met de producente, Berenike Rozgonyi. De avond is bedoeld voor Joodse Studenten en Young Professionals en is het begin van een nieuwe reeks wekelijkse lezingen. Elke donderdagavond geven Rabbijn Katz en Rabbijn Van Dijk interactieve lezingen, elke keer over een ander Joods onderwerp. Een goede gelegenheid om anderen te ontmoeten, om wat te leren en lekker met elkaar in discussie te gaan. Aanmelden kan via info@nihs.nl .

Rabbijn Van Dijk en Rabbijn Katz geven al ruim een decennium samen lezingen. Vanaf 1 september geven ze met deze filmavond het startschot voor een nieuwe reeks lezingen voor een nieuw en jonger publiek. Deelname aan deze zogenaamde “sji’oeriem” is vrijblijvend, iedereen kan zo vaak of zo weinig komen als hij/zij wilt. Ook kan men zelf onderwerpen aanbrengen.