Zweedse imams: ‘Antisemitisch geweld schande voor moslims’

aanval zweden joden

Aanvallen op diverse Joodse doelen onlangs in Zweden hebben een groep lokale islamitische geleerden en gebedsvoorgangers (imams) ertoe aangezet om in een openbare verklaring antisemitisch geweld krachtig te veroordelen. Volgens de religieuze leiders zijn dergelijke uitbarstingen van Jodenhaat “misdaden tegen de islam en tegen de fundamentele menselijke waardigheid”. De verklaring werd vandaag gepubliceerd in de Zweedse krant Aftonbladet.

Met hun veroordeling van antisemitische aanslagen reageren de imams onder meer op een aanval met brandbommen op een synagoge in Göteborg en op vernielingen op een Joodse begraafplaats in Malmö.

“We beschouwen het als onze burgerplicht om de vijanden van de vrede, zoals extremisten en racisten, tegen te werken. (…) De antisemitische haat die bij sommige moslims leeft is een grote schande voor ons,” aldus de verklaring.

Advertentie (4)