Holocaust-overlevende (85) doodgestoken en verbrand in Parijs

In Parijs is een bejaarde Joodse vrouw op gruwelijke wijze vermoord, nadat zij eerder was bedreigd door een buurman. Slachtoffer Mireille Knoll (85) werd vrijdagnacht doodgestoken en verbrand in haar eigen appartement in de Franse hoofdstad. De vrouw, die de Holocaust overleefde, had minstens 11 steekwonden opgelopen bij de aanval. Een verdachte van de laffe moord is opgepakt door de politie.

In een commentaar zei de Frans-Joodse politicus Meyer Habib er niet aan te twijfelen dat antisemitisme het motief achter de moordpartij is, schrijft nieuwssite Arutz Sheva. De dader is volgens hem een islamiet.

‘Antisemitisch motief’

“Voor de Joden van Frankrijk gaat de nachtmerrie door, 85-jarige Holocaust-overlevende neergestoken en verbrand in Parijs”, tweette Habib. “Terwijl Frankrijk nog getraumatiseerd is door de recente terreuraanval in Trebes, ontdekken wij vandaag de schokkende moord op Mireille Knoll in het Elfde District van Parijs.”

Habib zei verder intensief contact met nabestaanden van de bejaarde vrouw te hebben. Volgens de politicus leven er bij Knolls familieleden “geen twijfels over de antisemitische achtergrond van het incident”.

Daarbij verwees Habib naar de moord vorig jaar in Parijs op de Joods-Franse vrouw Sarah Halimi (65), die door een “Allahu akbar” schreeuwende moslim uit het raam van haar huis werd geworpen.

‘Dader is moslim’

Habib beweert dat ook ditmaal een islamiet achter de moord zit. Mevrouw Knoll zou de 35-jarige verdachte, die haar buurman was, al sinds zijn jeugd hebben gekend.

Volgens Habib zijn de Franse autoriteiten erg ‘terughoudend’ om de moord op Knoll -net als in het geval van Halimi- te linken aan antisemitisme. “Mireille werd ook slachtoffer van haat tegen Joden, die steeds vaker zijn kop opsteekt in de buitenwijken, tegen de achtergrond van islamitische radicalisering, de haat tegen Israël maar ook haat tegen Frankrijk.”

Habib kondigde tot slot aan om samen met andere Joodse organisaties de strijd met die ontwikkelingen aan te gaan.

TERREUR TEGEN JODEN IN FRANKRIJK

De Joodse gemeenschap in Frankrijk wordt al jarenlang getroffen door gruwelijke aanslagen. Deze groep wordt het zwaarst geraakt door immigranten in Europa met een Islamitische achtergrond. Met als gevolg de emigratie van enkele tienduizenden Franse Joden naar Israël. De lijst van terreuraanslagen tegen Franse Joden is inmiddels te lang om hier op te sommen. Hier enkele geruchtmakende aanslagen:

  • In januari 2006 werd de 23-jarige Ilan Halimi, een Fransman van Joods-Marokkaanse afkomst, ontvoerd door een bende moslimmigranten. Op 13 februari van dat jaar werd hij voor dood achtergelaten langs een spoorlijn na stelselmatig te zijn gemarteld. Hij overleed die dag aan zijn verwondingen.
  • In 2012 werd een Joodse school in Toulouse aangevallen door de Algerijn Mohamed Merah met vier doden als gevolg, waaronder drie kinderen.
  • In 2015 werd een koosjere supermarkt gegijzeld tijdens de Charlie Hebdo aanslagen. Vier Joden werden vermoord.

In 2018 verklaarde de toenmalige Franse premier Manuel Valls in een felle toespraak in het Franse parlement dat “Frankrijk zonder Joden geen Frankrijk meer zal zijn”.

>>President Macron van de Franse Republiek reageert op barbaarse moordpartij in Parijs<<

Advertentie (4)