Ad Melkert geeft speech bij Iraanse “terreurgroep” MEK

Ad Melkert spreekt bij Iraanse terreurorganisatieVoormalig PvdA-fractievoorzitter en lid bij de Raad van State Ad Melkert is afgelopen week opgedoken bij een congres van de Iraanse oppositiegroep Mujahedeen-Khalq (MEK) in Parijs, zo onthulde het Twitter-account Sjah van Oranje-Nassau deze week. De islamitisch-marxistische sekte staat internationaal bekend als een voormalige terreurorganisatie en heeft als zodanig jarenlang op de terreurlijst gestaan. Centraal in de organisatie staat de vrouwelijke leider Maryam Rajavi. De andere leider, haar man Massoud Rajavi, raakte na de Amerikaanse invasie van Irak spoorloos verdwenen en zijn lot is tot de dag van vandaag onbekend. De leiders van de MEK worden niet democratisch gekozen, kritiek binnen de organisatie wordt niet geduld en van haar leden wordt totale gehoorzaamheid verwacht. De MEK is het Iraanse equivalent van Kim Jong-un’s arbeiderspartij en de Colombiaanse FARC.

De islamitisch-marxistische groep is in 1965 opgericht en had een antikapitalistische en antizionistische agenda. Ironisch genoeg met veel gelijkenissen met het huidige regime in Teheran. Tegenwoordig zegt de organisatie hiervan afstand te hebben genomen terwijl critici erop wijzen dat dit vooral gezien moet worden als een stap van de sekte om steun te krijgen van het westen en zich als hét alternatief te presenteren voor het huidige regime. De organisatie heeft tot 2009 op de terreurlijst gestaan van de Europese Unie en tot 2012 in Amerika en Canada.

Na jarenlang zwaar lobbywerk verricht te hebben, en hiervoor veel financiële middelen te hebben aangewend, is de communistische oppositiepartij van de Ayatollahs van de terreurlijst afgehaald. Uit geopolitieke redenen hebben zowel de Verenigde Staten als Europa hieraan uiteindelijk gehoor gegeven. ‘De vijand van je vijand is je vriend’, moeten Washington en Brussel hebben gedacht. De organisatie manoeuvreert zich als een kameleon om sympathie van veelal westerse landen te krijgen en omringt zich met prominente politici en opiniemakers. In een aantal gevallen is onthuld dat zij grote sommen geld hebben ontvangen om publiekelijk steun te verlenen aan MEK.

Elke onafhankelijke Iran-kenner kan u vertellen dat met MEK aan de macht er geenszins vrijheid en democratie zal komen in Iran en vrede wellicht nog verder te zoeken is in het Midden-Oosten. Met de steun van westerse landen aan deze organisatie hangt het Zwaard van Damocles boven het Iraanse volk.

De organisatie en haar leden zijn niet populair in eigen land. De gemiddelde Iraniër beschouwt MEK en haar volgers als landverraders. De terreurorganisatie heeft immers in de jaren ’80 tijdens de Iran-Irak oorlog aan de zijde van aartsvijand Saddam Hoessein meegevochten tegen de Iraanse strijdkrachten. Gedurende deze periode zijn meer dan 500.000 Iraniërs omgebracht door de soenitische dictator van buurland Irak. Ook heeft MEK, zelf sjiitisch, na die oorlog Saddam Hoessein geholpen bij het neerslaan van de Sjiitische opstanden in Irak. MEK heeft eveneens – op een wijze waar Pablo Escobar zijn vingers bij zou aflikken – de dood van vele onschuldige Iraanse burgers op haar geweten. Met MEK aan de macht zal het land van de ene extreme groep naar de andere extreme groep gaan. Er zijn overigens veel Iran experts die zeggen dat de lokale invloed van MEK overschat wordt en vooral dient als propaganda.

Opgemerkt moet worden dat naar verluidt ook de Israëlische geheime dienst Mossad een pact met de duivel heeft gesloten. De Mossad zou samenwerken met deze organisatie om het Iraanse kernwapenprogramma te saboteren. MEK, die grotendeels gefinancierd wordt met geld uit Saoedi-Arabië, heeft een netwerk van militanten in Iran die bereid zijn om geweld te gebruiken tegen het regime. MEK beschouwt het kernwapenprogramma als een poging van de Ayatollahs om het regime vrij te maken van gevaren van buitenlandse mogendheden, wat haaks staat op het doel van de organisatie om het regime omver te werpen. Als MEK aan de macht zou zijn is het echter nog maar de vraag of zij zelf geen beschikking over kernwapens zouden willen hebben.

De nucleaire wetenschappers die de afgelopen jaren zouden zijn geliquideerd door de Mossad in Iran, zouden zijn uitgevoerd door militanten van deze organisatie. MEK-leider Rajavi prijst haar organisatie voor het onthullen van geheime militaire basissen waar Iran zou werken aan de ontwikkeling van de bom, die niet bekend waren bij buitenlandse mogendheden.

Afgelopen jaar sprak de Amerikaanse Republikeinse politicus John Bolton, niet geheel onomstreden, op hetzelfde congres waar Ad Melkert afgelopen week heeft gesproken en zou daar volgens NRC-columnist Carolien Roelants maar liefst €40.000 voor hebben ontvangen.

Onverlet de zorgvuldig gekozen woorden van Ad Melkert die u in het filmpje hieronder kunt bekijken, is het verbijsterend en volstrekt onwenselijk dat een lid van de Raad van State een speech geeft bij deze organisatieGeen groter venijn dan vriend tonen en vijand zijn. Na de Penthouse-affaire van D66-leider Alexander Pechtold rest ons nog één vraag. Heeft Ad Melkert Saoedisch oliegeld van MEK ontvangen voor zijn speech in Parijs?

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

[newsletter_signup_form id=2]

Deel dit artikel met uw vrienden:

Advertentie (4)