Syriërs mishandelen Joodse landgenoot in Berlijn

De politie van Berlijn heeft acht Syrische mannen opgepakt naar aanleiding van antisemitisch geweld gericht tegen een landgenoot. Bij de mishandeling afgelopen zaterdag, die plaatsvond in het centraal gelegen James Simon Park, werd een Joodse Syriër het ziekenhuis in geslagen.

De Jood zou de groep Syriërs om een vuurtje voor zijn sigaret hebben gevraagd, toen een van de mannen de ketting met een Davidsster om de nek van de man ontdekte. Dit leidde tot de mishandeling die het slachtoffer diverse wonden opleverde, aldus Die Welt.

Riem-mepper eist ‘schadevergoeding’

Gisteren werd ook bekend dat de jonge Syriër die onlangs voor een antisemitische aanval in Berlijn veroordeeld was, tegen zijn straf in beroep is gegaan. Knaan S. had half april op klaarlichte dag een keppel-dragende Israëliër geslagen met zijn riem. Deze aanval was echter gefilmd door het slachtoffer, waardoor de agressieve Arabier snel in de kraag kon worden gevat door de autoriteiten.

De advocaat van S. eist nu zo’n duizend euro ‘schadevergoeding’ voor de tijd die zijn cliënt achter tralies doorbracht.

Advertentie (4)