Hotel prijzen tijden het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv vliegen de pan uit

De prijzen van hotel accommodatie in Tel Aviv tijdens het Eurovisie Songfestival schieten omhoog, waardoor toeristen op zoek gaan overnachting plekken in de buurt van Tel Aviv om vervolgens te ontdekken dat de prijzen tijdens de week van het evenement ook daar erg hoog zijn, schrijft Globes.

Onderzoek van de HotelsCombined website toont aan dat prijzen van hotelkamers en appartementen in Tel Aviv tijdens de Eurovisie Songfestival week meer dan verdubbeld zijn.

Prijzen in naburige gemeenten zoals Rishon l’Zion of Netanya zijn gedurende de week van 12 – 19 mei ook met tientallen percentages gestegen. Daar komt nog bij dat veel toeristen niet weten dat er geen openbaar vervoer op vrijdagavond en  zaterdag is in Israel, zodat een taxi de enige oplossing is om op  naar tel Aviv te gaan.

Een paar voorbeelden (€ = 4.09): tijdens het Songfestival weekend weekend (17-19 mei)kost het 22 Rothschild Hotel in Tel Aviv NIS 7.600 vergeleken met NIS 2.000 op een gewoon weekend (31 mei-2 juni). Het Crown Plaza City Centre Hotel berekent voor dat weekend NIS 4.420, vergeleken met NIS 1.500 voor een gewoon weekend.

Het Eurovisie Songfestival weekend kost in het Crown Plaza City Center Hotel NIS 4.420, vergeleken met NIS 1.500 voor een gewoon weekend. Het Sheraton Sheraton Hotel in Tel Aviv kost NIS 4.400, vergeleken met NIS 2.400 voor twee nachten eind mei.

Lees het hele artikel hier

Advertentie (4)