Journalist Hans Knoop interviewt David Beesemer

In een serie over antisemitisme van Café Weltschmerz, praat journalist Hans Knoop met projectontwikkelaar, voorzitter van Maccabi Nederland en joods.nl columnist David Beesemer.

Tijdens het interview wordt de zeer véél gelezen column uitgebreidt besproken, die Beesemer afgelopen jaar voor joods.nl schreef. De befaamde column genaamd ‘Ik ben een Jood’ kunt u hier lezen, die meer dan 1.000 keer is gedeeld op Facebook.

De keuze van Hans Knoop om samen te blijven werken met Café Weltschmerz is opvallend. Het alternatieve journalistieke platform biedt eveneens de vrije ruimte aan anti-joodse complottheorieën, onder meer door de notoire joden- en Israelhaters Stan van Houcke en professor Kees van der Pijl. De laatst genoemde claimde afgelopen jaar in een bericht dat Israel achter de aanslagen op de twintowers zou zitten, samen met “hulp van zionisten in de Amerikaanse regering”, wat joods.nl destijds heeft bloot gelegd in dit artikel.

Advertentie (4)