Amerikaanse envoy tegen antisemitisme : “alle joodse gebouwen in de USA moeten gewapende bewakers hebben”

Gewapende bewakers moeten worden gepost op elke synagoge en het Joodse gemeenschapscentrum in de Verenigde Staten, zei de antisemitisme-gezant van het land woensdag, aldus de Times of Israel.

“We leven in een tijd van gevaar”, zei Elan Carr tijdens een interview op woensdag tijdens de Global Coalition 4 Israel Conference in Jeruzalem. “Elke synagoge, elke JCC, moet bewakers hebben. Als God het wil, zullen ze hopelijk nooit nodig zijn, maar ze moeten er wel zijn. ‘

“De retoriek van de president kon niet duidelijker zijn. Elke keer als de president over deze kwestie spreekt, noemt hij het antisemitisme een gruwelijk gif dat moet worden uitgeroeid, ‘zei Carr. Hij voegde eraan toe dat Trump expliciet heeft verklaard dat “als je de Joden achterna gaat, we achter je aan komen.”