Bouwen aan de toekomst: 50 jonge Joodse pro Israel activisten hielden een 2-daags trainingskamp in Brussel

Brusselse joodse en Israëlische belangenbehartigingsgroepen zijn begonnen met het “bouwen van een Europabreed leger” van jonge en geëngageerde activisten, en organiseerden een trainingskamp dat op zondag begon en maandag werd. afgesloten .

De intensieve tweedaagse cursus van de European Jewish Association (EJA) met partners Europe Israel Public Affairs (EIPA) en het European Center for Jewish Students (ECJS) bracht jonge joodse activisten  naar de Belgische hoofdstad vanuit IJsland tot Roemenië en alle landen daar tussenin.

Met deskundige sprekers van StandWithUs, het Israëlische Ministerie van Strategische Zaken en mediaspecialisten van de krant The Guardian en Euronews, leerden de deelnemers de basis van lobbying en mediarelaties, terwijl de Zweedse Israël activiste Saskia Pantell tips gaf hoe op social media actief te zijn.

Tijdens een galadiner was er een toespraak van Holocaust overlevende en tevens voorzitter van het Joods Forum in Antwerpen, Regina Suchowolski-Sluzny en werden video’s bekeken van goede en slechte interviews en  tv-segmenten vertoond van de Palestijnse kinderen versus de beruchte Borat in Kazachstan filmfragmenten.

De deelnemers vertegenwoordigen de eerste versie van een nieuw “officierskorps” van jonge activisten, die terug zullen gaan naar hun land en voor Israël zullen pleiten, lokale “legers”van pro Israel activisten bouwen en anti-zionistische en antisemitische verhalen effectief tegengaan, waarbij ze regelmatig zullen worden geïnformeerd en getraind in de beste werkwijzen en campagnes uit Brussel en uit Israël, evenals het delen van kennis en het ondersteunen van elkaar.

EJA voorzitter Rabbi Menachem Margolin, zei in een verklaring na het evenement: “Ons trainingkamp was een intensieve cursus in pro Israel advocacy. Met een toenemend antisemitisme in heel Europa, dat rechtstreeks verband houdt met het toenemende antizionisme, is de inzet zelden hoger geweest. De foto van de jeugd in Scandinavië was bijzonder schokkend. We wilden inspireren, om deze dappere jonge activisten te laten zien dat ze niet alleen zijn, dat er ondersteuning is en om hen te helpen netwerken te bouwen, niet alleen voor wederzijdse steun, maar ook voor de beste manier om deze antisemitische verhalen tegen te gaan.
“Dit trainingskamp is het begin van een lange reis voor deze jonge joodse, en een die hen zal helpen anderen te leiden, aan te moedigen en te inspireren in de komende maanden en jaren.”

 

Advertentie (4)