Gewelddadige BDS-activisten vallen bezoekers Israelisch filmfestival in Berlijn aan

Screenshot: YouTube

De Duitse politie zegt dat een groep van 10 tot 12 BDS-activisten de bezoekers van het Israëlische Seret International-filmfestival in Berlijn gewelddadig hebben aangevallen, waarbij sommigen verwondingen hebben opgelopen en een podium discussie werd verstoord.

Volgens de Berlijnse politie werden twee vrouwen door BDS-aanhangers in elkaar geslagen. De vrouwen hebben inmiddels een aanklacht ingediend.

Na de vertoning van de documentaire “King Bibi”, zou er een vraag en antwoord discussie plaatsvinden met de regisseur, toen een 42-jarige man begon te schreeuwen. Tegelijkertijd hielden een andere 42-jarige man en een derde onbekend persoon een poster voor het filmscherm. Het is onduidelijk wat er op de poster stond. De discussie kon na de verstoring niet doorgaan.

Een 62-jarige man, die de filmavond-presentatie organiseerde, riep de drie mannen op het evenement te verlaten. De BDS-activisten weigerden echter de bioscoop te verlaten. Een 54-jarige bioscoopmanager probeerde de activisten toen uit het gebouw te zetten.

Volker Beck, een Duitse politicus van Die Grünen, een partij vergelijkbaar met Groenlinks, schreef zondag op Twitter: “Wanneer BDS alles dat Israëlisch is gewelddadig aanvalt, wordt het tijd dat de rechtsstaat laat zien waar de grenzen zijn. Dit is geen kritiek, dit is geweld.” Beck drong er bij de Berlijnse politie op aan een agressievere houding aan te nemen tegenover BDS.

In 2015 ontving Volker Beck de Leo-Baeck Award van de Centrale Raad van Joden in Duitsland, vanwege zijn jarenlange inzet tegen antisemitisme en extreemrechts.

Advertentie (4)