Oprichter BDS-beweging komt Engeland niet in

BDS-oprichter Omar Barghouti ontmoet Ierse president Michael Higgins in Belfast in 2017 (Foto: BDS)

Anti-Israel activist en oprichter van de BDS-beweging Omar Barghouti is een visum geweigerd om toegang te verkrijgen tot het Verenigd Koninkrijk.

Barghouti zou dit weekend spreken op een evenement aan de zijlijn van de Labour conferentie in Brighton, samen met o.a. schaduw minister Diane Abbott, Labour-parlementslid Lisa Nandy en Len McCluskey.

In een verklaring die afgelopen vrijdag op de website van Palestine Solidarity Campaign (PSC) werd gepubliceerd, staat geschreven dat “Barghouti niet in staat is naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, omdat zijn visum door de Britse regering zonder enige uitleg abnormaal werd vertraagd.”

Hierdoor zal Barghouti spreken via een videoverbinding tijdens het evenement. Zijn lezing is getiteld ‘Palestine in the age of Trump’.

Labour wordt achtervolgd door een waslijst van klachten over antisemitisme, sinds de uiterst linkse Jeremy Corbyn in 2015 leiding is gaan geven aan de Labour Party.

Het PSC noemde het besluit om Barghouti een visum te weigeren “onderdeel van de groeiende inspanningen van Israël en zijn bondgenoten om Palestijnse stemmen en de bewegingen voor Palestijnse rechten te onderdrukken.”