“Songs of Love & Exile” Sefardische liederen in de Amstelkerk in Amsterdam (VIDEO)

Uitnodiging: Lezers van Joods.nl zijn uitgenodigd om een bijzonder concert bij te wonen op zondag 22 september 2019. Aanvang 15.00 uur, Amstelkerk, Amstelveld Amsterdam.

Channa Malkin en Izhar Elias Foto: Merlijn Doomernik

Sopraan Channa Malkin en gitarist en Nederlandse Muziekprijswinnaar Izhar Elias presenteren hun nieuwe album Songs of Love and Exile, met Sefardische liederen en een selectie uit de liederencyclus de Divan van Moses Ibn-Ezra van Mario Castelnuovo-Tedesco.

Op zondag 22 september vindt de officiële release plaats tijdens een feestelijk concert in de Amstelkerk in Amsterdam. Na afloop kan er worden nagepraat met de musici en zijn er koosjere hapjes en drankjes verkrijgbaar. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Jewish Music Concerts, bekend van o.a. het Chanoeka Concert in het Concertgebouw.

De rode draad van het album is ballingschap. Geïnspireerd door hun eigen joodse achtergrond vol migratie en ballingschap, verklanken Channa en Izhar het gevoel van liefde voor een thuisland en heimwee naar vrienden en familie die ver weg zijn. Op het album staan hun favoriete Sefardische liederen, zowel in eigen bewerking als in arrangementen van hedendaagse componisten.

De joodse componist Mario Castelnuovo-Tedesco vluchtte voor de 2e Wereldoorlog van Italië naar de Verenigde Staten. In de VS werd hij o.a. een succesvol filmcomponist. Daarnaast groeide hij uit tot een van de belangrijkste componisten voor de gitaar, dankzij zijn warme contact met gitaar grootmeester Andrés Segovia. In zijn liederen cyclus de Divan van Moses Ibn-Ezra grijpt hij terug naar zijn joodse wortels. De liederen zijn gecomponeerd op gedichten van de invloedrijke 11e-eeuwse Spaans-joodse dichter Moses Ibn-Ezra.

Channa Malkin is een veelgevraagd soliste bij nationale en internationale (oude muziek-)gezelschappen. Ze geeft veel kamermuziekconcerten en heeft een succesvolle multimediavoorstelling, Händel goes Tinder, waarmee ze op vele grote festivals staat (Wonderfeel, De Parade, Grachtenfestival, Händel Festspiele Göttingen). Izhar Elias is winnaar van de Nederlandse Muziekprijs. Hij is een van de meest veelzijdige klassieke gitaristen van dit moment, met een volle (inter)nationale concertagenda. In september 2019 start hij als docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Tickets zijn hier verkrijgbaar: www.ticketkantoor.nl/shop/ladino