De betoverende dans van de paling meerval bij Eilat (video) In Israel bekend onder de naam Nasrallah

screenshot

Na een lange afwezigheid, werd een school van gestreepte paling meerval, in Israel bekend als een Nasrallah-vis, op camera vastgelegd met een betoverende synchrone dans.

De zee inspecteur van de Israel Nature and Parks Authority (NPA) Omri Omassi filmde de soorten die zijn vernoemd naar Hassan Nasrallah, de leider van de Libanese terreurgroep Hezbollah, vanwege hun pittige karakter en het uiterlijk met snorharen, aldus meldt Ynet.

“Het is een lokale soort,” zei Omassi. “Hoewel ze vroeger in de zuidelijke Rode Zee en andere gebieden verbleven, is het moeilijk te zeggen hoe en waarom ze nu hier zijn, nu bewoont de soort het noordelijke strand van de Rode Zee nabij Eilat.”

De gestreepte paling meerval is afkomstig uit de Indo-Pacific, maar wordt nu beschouwd als een natuurlijke inwoner van de Middellandse Zee nadat de soort zijn wateren binnenkwam door het Suezkanaal ergens na 1869, en hoewel het nu een local in ons gebied is, hebben wij ze twee jaar niet waargenomen.

Nu is de neiging van de soort om zich tot een strakke bal te vormen, en zijn prachtige mooie soort dans, te zien in Eilat’s North Beach, die loopt vanaf de Jordaanse grens en het geografische einde van de Eilat-pier is.

Hoewel de soort bedekt is met giftige stekels rondom zijn lichaam en berucht is onder de vissers die hem van dichtbij ontmoeten, benadrukte de NPA dat de vis onschadelijk is voor mensen als hij in zijn natuurlijke habitat is.