‘Joodse’ app genomineerd voor Award “Een goed Thuis in Zuid”

Twee Joodse ondernemers hebben een succesvolle app voor 60+’ers gelanceerd

Shine Social Club”, zoals de app heet, is nu genomineerd door stadsdeel Amsterdam-Zuid als finalist in de wedstrijd ‘Een goed Thuis in Zuid’. De Amsterdamse ondernemers Jonathan Salomon en Alon Ben Joseph hebben afgelopen maanden samen een “social impact” app ontwikkeld die oudere volwassenen (60-plussers) helpt om met gelijkgestemden in de buurt in contact te komen om samen leuke dingen te gaan doen.

Joods.nl ging in gesprek met deze ondernemers en vroeg verder naar de achtergrond van deze app en naar de drijfveren van de ondernemers.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor deze app?
“We hebben beide een enorme passie voor ondernemerschap, mensen en technologie. Het idee voor dit initiatief is ontstaan toen wij onze ouders zagen evolueren van werkende professionals naar gepensioneerden die veel vrije tijd hadden en leuke dingen wilden gaan doen met gezellig mensen. We zagen hoeveel vraag er is en dat mensen elkaar niet makkelijk vinden.

Waarom is deze app nodig?
Als je ouder wordt is het soms moeilijker om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Veel mensen merken het als ze gaan stoppen met werken. Maar wat de reden ook is, deze app lost dat op.

Wat is het idee achter deze app?
Het idee achter Shine Social Club is om volwassen (60+ jaar) een platform te geven waar ze hun sociale netwerk kunnen vergroten en verrijken en betekenisvolle interacties te hebben met gelijkgestemden (dus niet zo maar met iedereen!).

Hoe krijgen jullie dat voor elkaar?
We hebben een platform ontwikkeld dat mensen koppelt aan de hand van gelijke behoeften en interesses. Dit wordt aan de achterkant aangestuurd wordt door onze in-huis ontwikkelde Machine Learning-model.

Vertel nog eens iets over jullie zelf?
Jonathan (41) is geboren in Amsterdam en woont sinds 2006 in Tel Aviv, waar hij werkt in de high-tech sector. Alon (40) is geboren in Amsterdam, woont met zijn gezin in Amsterdam en is van oorsprong een juwelier en internetondernemer. Onze vriendschap is ontstaan toen we beide zijn begonnen met een studie aan de Universiteit van Amsterdam.

Stemmen!
“Shine Social Club”, zoals de app heet, is nu genomineerd door stadsdeel Amsterdam-Zuid als finalist in de wedstrijd ‘Een goed Thuis in Zuid’. Aangezien er ook een publieksprijs is, zou zij beiden enorm geholpen worden om op onderstaande site te stemmen voor “Shine Social Club”: https://thuisinzuid.amsterdam.nl
(Vergeet niet op de link in de bevestigingsmail te klikken om jouw stem te bevestigen.)

App downloaden?
De app is gratis te downloaden voor zowel Android en Apple tablets en smartphones via: https://links.shinesocial.club/download of de desbetreffende app stores door te zoeken op “Shine Social Club”.


Advertentie (4)