Goedkope en gezellige capsulehotels nu ook in Israël

Het is geen geheim dat hotelaccommodaties in Israël aan de prijzige kant zijn en daardoor vaak een hinderpaal voor het bezoeken van het land. Maar daar zijn nu goede alternatieven voor, namelijk de capsulehotels in Jeruzalem, Tel Aviv en zelfs in de Negev. Dit Japanse concept in betaalbare vakantie maar zuinig met ruimte maakt dat u voor een relatief laag bedrag overnacht.

Capsulekamers (ook wel ‘pods’ genoemd) zijn modulaire kamers met niet veel meer dan een bed. Als u geld wilt besparen en niet claustrofobisch bent, het niet erg vind om een ​​toilet te delen, dan zijn capsulehotels misschien wel het juiste alternatief.

CAPSULE INN, Jeruzalem

Foto CapsuleInn

Capsule Inn is dit jaar in Jaffastreet in Jeruzalem geopend om tegemoet te komen aan de behoefte aan betaalbare accommodatie in het centrum van Jeruzalem. Het kleine gebouw bevat 12 enkele en zes dubbele pods. Elke afzonderlijke capsule kan worden gesloten en biedt volledige privacy.

Elke pod bevat een matras, satelliet-tv, spiegel, hangers, kluis, verlichting en ventilatiesysteem. Het hotel biedt vier toiletten en drie douches. Er is overal gratis wifi.

Een enkele capsule kost NIS 99 (€ 25) per dag; dubbele kosten NIS 179 (€ 45) per dag. Je kunt dat niet verslaan, vooral in het in centrum van Jeruzalem ligt.

Voorzieningen: Beschikbare extra’s zijn een handdoek of badkit voor NIS 5, een tandenborstel of slippers voor NIS 10, Nespresso-capsules voor NIS 4 elk en bagageopslag voor NIS 20.

Adres: 35 Jaffa St.

THE SPOT HOSTEL, Tel Aviv

Foto: The Spot Hotel

The Spot Hostel ligt bij de ingang van de oude haven van Tel Aviv (Namal) en biedt 90 kamers voor maximaal 300 reizigers.

Naast pods biedt het hostel slaapzalen voor vier tot 12 personen en een binnententcomplex.

Capsulekamers kosten NIS 164 per nacht ( € 43) inclusief ontbijt.

Voorzieningen: bioscoopzaal, wasruimte, bar en restaurant, keukens voor persoonlijk gebruik, lounges, speelruimte, speelkamer, computers, fietsverhuur, service voor toeristen, gratis Wi-Fi.

Adres: 3 Hata’arucha St. ibij de ingang van de oude haven (Namal) van Tel Aviv

TSAVTA TUBE HOSTEL, Ramat HaNegev

Foto: TSAVTA TUBE HOSTEL

Tsavta Tube Hostel bestaat uit 10 individuele van airconditioning voorziene pods – gemaakt van (nieuwe) gigantische betonnen waterbuizen – gelegen in het midden van de pastorale Naot Goat Farm in de buurt van Sde Boker in de oostelijke Negev woestijn. Er zijn tevens drie pods die als badkamer worden gebruikt met douches, kleurrijk ingericht, en zijn beschikbaar voor de gasten.

Naot Farm biedt ook slaapcabines en een gemeenschappelijke loungeruimte voor alle bezoekers. Een eenvoudig ontbijt is bij de prijs inbegrepen; een upgrade kan tegen bijbetaling.

Voorzieningen: zwembad, hangmatten, kampvuurp laats, bibliotheek, lounge / eetkamer, piano, gratis wifi, zelfstandige keuken, veranda.

Adres: Naot Farm, Ramat Hanegev

WOM ALLENBY, Tel Aviv

Foto: WOM

WOM Allenby, dat in januari 2020 wordt geopend, is de nieuwste loot in de Brown-hotelketen en is de eerste van een reeks hotels in podstijl.

De locatie in het centrum ligt op een steenworp afstand van de strandpromenade van Tel Aviv. De stijl is ‘hybride’, gericht op hedendaagse stedelijke reizigers die waarde hechten aan design, maar geen fortuin willen uitgeven.

Single, twin of king pods – 48 in totaal – hebben elk gratis internationale tv, Netflix en Spotify, een kluis, wastafel, handdoeken, badjas en slippers.

WOM Allenby gasten zullen een app gebruiken om in / uit te checken;om hun deur te ontgrendelen of af te sluiten; aanpassen van airco, licht, geluid, wifi en tv; de om beschikbaarheid van toiletten en douches te controleren; om te chatten met andere gasten en medewerkers; ervaringen en activiteiten delen; en excursies boeken.

Voorzieningen: lobby, gedeelde keuken, bar, werkruimtes, lounge en opslag zonder extra kosten.

Adres: Allenby St. 21

Advertentie (4)