Vergeet de tandpasta: Israelisch bedrijf komt met cannabis kauwgum tegen mondbacteriën en meer

Laboranten van Medivie. Foto Medivie

Medicinale cannabis wordt steeds meer gebruikt als bij behandeling voor vele kwalen, zoals bijvoorbeeld: chronische pijn, misselijkheid, slapeloosheid, autisme en epilepsie, en veel andere kwalen en ziektes.

Cannabisbedrijf Medivie Therapeutic van Tel Aviv wil er nog eentje toevoegen aan de lijst, als alternatief voor tandpasta.

Een dochteronderneming van het bedrijf, Mustix, heeft een patentaanvraag ingediend voor een tandvlees-achtig product met cannabis als een van de hoofdingrediënten. Mastik is Hebreeuws voor “tandvlees”.

Als de Mustix-kauwgom van Medivie werkt zoals de eerste tests van het bedrijf aantonen, kan deze tot 98% van de mondbacteriën reinigen, tandplak verwijderen en tanden witter maken.

Tandpasta en mondwater zoals we die kennen, kunnen overbodig worden – het enige dat u hoeft te doen is kauwen.

Mustix zal binnenkort klinische proeven starten in samenwerking met de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. De proeven worden naar verwachting in april 2020 afgerond.

Het bedrijf, dat voor 85% in handen is van de beursgenoteerde Medivie (MDVI.TA), zegt dat het zich ertoe verbindt de ontwikkeling te financieren in ruil voor een exclusieve licentie, terwijl de universiteit recht heeft op royalty’s.

In 2017 tekende Medivie voor een deal van bijna 2 miljoen dollar met de Amsterdamse cannabis-zadenproducent Barney’s Farm om cannabis te kweken in een kibboets in Noord-Israël. Barney heeft ook geïnvesteerd in Medivie dat gewaardeerd wordt op meer dan 14 miljoen dollar.

Mustix is een beetje een vreemde keuze voor het merk; het is ook de naam van een van de toonaangevende fabrikanten van kauwgom in Israël. Maar de grotere vraag is, zal het komende product van Medivie dezelfde “honger” veroorzaken, zoals sommige soorten cannabis? Middernachtsnacks kunnen immers de voordelen van het tandvlees tegengaan.

Advertentie (4)