Opnieuw orders voor Israël’s eerste elektrische vliegtuig (video’s)

Het Israelische Eviation Aircraft, het bedrijf dat elektrische vliegtuigen gaat bouwen, heeft laten weten dat het een nieuw contract heeft gesloten met twee nieuwe klanten voor de levering van elektronische vliegtuigen.

Totaal heeft het bedrijf nu al meer dan 150 orders heeft binnengehaald, meldde Bloomberg vorige maand. Een eerste testvlucht met het vliegtuig moet echter nog worden uitgevoerd.

Omer Bar-Yohay, CEO van de vliegtuigbouwer, vertelde Bloomberg dat beide kopers Amerikaans zijn en erkende namen zijn in de luchtvaartindustrie. De CEO weigerde de namen van de kopers te bekend te maken, voordat volgend jaar een formele aankondigingen zal worden gedaan.

Zoals wij al eerder melden, ontwikkeld het bedrijf sinds 2016 in Tel Aviv een volledig elektrische vliegtuig met negen zitplaatsen, met als doel de luchtvaartindustrie een betaalbare, duurzame en groen alternatief te bieden.

In juni 2019 debuteerde het bedrijf een prototype van het vliegtuig op de 53e jaarlijkse Paris Air Show, waarbij het forensenvliegtuig, oftwel een klein passagiersvliegtuig, veel aandacht kreeg uit de luchtvaartindustrie en het publiek.

Bar-Yohay onthulde destijds dat de regionale klant met hoofdkantoor in Massachusetts, Cape Air, de eerste klant van het bedrijf zou zijn. Volgens Bloomberg is er al “werk aan de gang” om de infrastructuur voor de luchtvaartmaatschappij te installeren.

Bloomberg zei ook dat er gesprekken werden gevoerd voor een vierde mogelijke klant uit Australië.

In september meldde NoCamels dat het in Singapore gevestigde conglomeraat Clermont Group de startup had overgenomen en een belang van 70 procent in het bedrijf had gekocht.

Clermont Group zei dat de overeenkomst om de aandelen te kopen voor het eerst werd gesloten in januari. Financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Het bedrijf heeft voor 200 miljoen dollar financiering ontvangen van donateurs, waaronder de Clermont Group.

Eviation Aircraft had dit jaar zijn eerste vlucht voor Kerstmis gepland, maar Bar-Yohay zegt dat de certificering van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) pas tegen 2022 kan worden verwacht, aldus het in New York gevestigde Bloomberg.

Advertentie (4)