Restaurant Uri Buri in Akko behoort tot de 25 beste restaurants in de wereld

Restaurant Uri Buri. Screenshot Facebook

Het restaurant Uri Buri in Acre (Akko) is uitgeroepen tot de top 25 van “Beste restaurants voor fijnproevers ter wereld” als onderdeel van de TripAdvisor Travellers’s Choice Awards 2019.

Uri Buri Jeremias (L). Screenshot Twitter

Het restaurant is eigendom en wordt ook geëxploiteerd door de markante chef-kok en hotelier Uri “Buri” Jeremias.

Het gelijknamige restaurant biedt gerechten uit West-Galilea die zijn gericht op zeevruchten en visgerechten. Het eetcafé is dagelijks geopend en biedt ook meer dan 100 soorten Israëlische wijnen.

Uri Buri is gehuisvest in een gerestaureerde 400 jaar oude residentie uit het Ottomaanse tijdperk met uitzicht op de Middellandse Zee in de oude stad van Acre, voorheen de hoofdstad van het Second Crusader Kingdom,

Over Uri Buri schreef TripAdvisor: “Geweldige zeevruchten met slimme en smakelijke combinaties. Ontvang het degustatiemenu en geniet gewoon van de gerechten zoals ze komen. ”

De Travellers ‘Choice awards, opgericht in 2002, zijn gebaseerd op miljoenen beoordelingen en meningen van reizigers over de hele wereld.

Op de lijst “Best Fine Dining” van 2019 staat Uri Buri naast restaurants zoals Epicure (Parijs), The Jane (Antwerpen), El Celler de Can Roca (Girona, Spanje) en The Black Swan in Oldstead (VK).

Jeremias is ook de oprichter van het Helena-restaurant in de haven van Caesarea. ISRAEL21c heeft Helena onlangs uitgeroepen tot een van de beste restaurants aan zee in Israël.

Advertentie (4)