BREAKING: Amerikaanse leger valt Iraanse doelen aan

Het Amerikaanse leger heeft vannacht aanvallen uitgevoerd tegen Iraanse doelen in Syrië en Irak. De Amerikaanse aanval is een vergelding voor een recente aanval van Iran op een Amerikaan in Kirkuk. Volgens onbevestigde bronnen zijn 130 terroristen van door Iran gesteunde sjiitische milities omgekomen. Officiële bronnen melden echter 20-25 doden.

Deze aanvallen werden naar verluidt uitgevoerd door Amerikaanse drones.

Vannacht werd bekend dat een reeks Amerikaanse F15’s permanent in het Iraakse luchtruim zouden vliegen om vergeldingsacties en raketaanvallen van sjiitische milities direct te beantwoorden.

Abu Ali Ghazali, militaire commandant van terreurorganisatie Hezbollah in Irak, is uitgeschakeld door de Amerikanen. Ook andere doelen van de door Iran gesteunde islamitische terreurorganisatie Hezollah zijn aangevallen.

Onder leiding van speciale elite-eenheden wordt de Amerikaanse ambassade personeel in Bagdad geëvacueerd.

Dit artikel zal later worden ge-update.

Advertentie (4)