President Rivlin stak het laatste Chanoeka licht samen met tientallen kinderen aan

President Rivlin temidden van de kinderen. foto Haim Zach (GPO)

President Rivlin stak vanavond de achtste kaars van Chanoeka aan samen met zijn kleinkinderen en met kinderen van zijn medewerkers en van speciale onderwijsorganisaties ShmayaOneFamilyHaverim Le’Refuah and Perach.

Bovendien markeerde de bijeenkomst de opening van het 30-jarig jubileum van de oprichting van Kav LaChayim, een organisatie die zieke kinderen in het hele land ondersteunt, met name in ziekenhuizen.

‘Welkom bij Beit HaNasi, jullie thuis’, zei de president tegen de kinderen en hun begeleidende volwassenen. “Beit HaNasi is het huis van het volk, van het hele volk van Israël en van elk Israëlisch kind. Beit HaNasi is ook mijn thuis en ik ben erg blij dat mijn kleinkinderen – van jullie leeftijd – op bezoek zijn gekomen.

Sommige van je ouders werken hier. Bedankt, lieve kinderen, voor het lenen van je moeders en vaders zodat ze ons kunnen helpen licht te brengen in de staat Israël, niet alleen met Chanoeka, maar het hele jaar door. Net zoals de Chanoeka-kaarsen kleurrijk zijn, zijn onze mensen dat ook. Ieder van ons is individueel en speciaal op zijn eigen manier.

De president verwelkomde de kinderen die uit het hele land naar deze speciale Chanoeka bijeenkomst waren gekomen en zei: ‘Soms hebben volwassenen een les nodig en moeten we ons laten zien en leren dat we kunnen samenwerken en vrienden kunnen zijn, ondanks onze verschillen. We zijn allemaal één familie die elkaar helpt en ondersteunt, in moeilijke tijden en tijdens feesten en in gelukkige tijden. Thuis steken we Chanoeka-kaarsen aan en het symbool van de staat Israël is een menora, een kandelaar. Tijdens de Chanoeka periode hopen en bidden we, en we werken hard aan, dat de menora van de staat Israël altijd verlicht zal zijn, zijn licht op ons en op de mensen om ons heen zal schijnen, het licht van vrede en eenheid brengend. “