Brazilië heeft een handelskantoor in Jeruzalem geopend (video)

<strong>Jair Bolsonaro</strong>. Screenshot YouTube

Brazilië heeft zondag een handelskantoor geopend in Jeruzalem. Dat gebeurde tijdens een ceremonie die werd bijgewoond door Eduardo Bolsonaro, de zoon van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro.

Tijdens de ceremonie zei Eduardo Bolsonaro dat zijn vader van plan was zijn belofte na te komen die hij begin dit jaar had gemaakt, om ook de Braziliaanse ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen.

“Je hebt politieke argumenten, je hebt historische argumenten. Er zijn veel argumenten om te erkennen dat Jeruzalem jullie hoofdstad is. Dus we gaan niet iets buitengewoons doen. We doen normaal en erkennen Jeruzalem als uw hoofdstad”, zei Bolsonaro.

“Net zoals Brazilië bepaalt welke stad haar hoofdstad is, kan Israel dat ook bepalen”, aldus Bolsonaro. “Omdat we geloven dat wie Israël zegent, zelf zal worden gezegend, en wie Israël vervloekt, zelf zal worden vervloekt”, refererend naar een Bijbelse vers.

Bolsonaro, voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken en Nationale Defensie van de Kamer van Afgevaardigden van het Braziliaanse Nationale Congres, zei dat hij met zijn vader heeft gesproken over het verplaatsen van de ambassade.

Brazilië onderzoekt momenteel de implicaties van de verhuizing van haar ambassade naar Jeruzalem, zei Bolsonaro. Hij benadrukte dat wanneer de verhuizing plaatsvindt, dit andere Latijns-Amerikaanse landen zou moeten inspireren om dit voorbeeld te volgen.

Het Braziliaanse Agentschap voor Handel en Investeringen, bekend als Apex-Brasil, opereert onder auspiciën van het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar heeft geen diplomatieke status. Drie mensen – een Braziliaanse en twee lokale medewerkers – werken vanuit het nieuwe kantoor in Jeruzalem, gelegen in het technologie-park Har Hotzvim van de hoofdstad.

Advertentie (4)