Er komen vier nieuwe hotels en een groot winkel- en conferentie centrum bij de Dode Zee

Een illustratie van nieuwe hotels die aan de Dode Zee moeten worden gebouwd (foto: MOSHE SAFDIE ARCHITECTS LTD.)

Vier nieuwe luxe hotels, een winkelcentrum en conferentie ruimte, worden gebouwd in het gebied aan de Dode Zee , waardoor er 1.000 hotelkamers voor bezoekers aan het laagste punt op aarde worden toegevoegd, hebben de Israel Land Authority (ILA) en het ministerie van Toerisme dinsdag bekendgemaakt.

Het ontwikkelingsplan, beheerd door de Dead Sea Preservation Government Company, omvat ook de bouw van grote winkel- en conferentiecentra.

Na bijna twee decennia zonder de bouw van een hotel in de regio zullen de extra kamers de capaciteit van hotels aan de Dode Zee met ongeveer 25% vergroten.

De hotels, winkel-en conferentie centrum worden gebouwd in een nieuw toeristisch gebied tussen Ein Bokek en Hamei Zohar, door Africa Israel, Fattal Hotels, Elad Hotels en Barclays Israel voor een gecombineerde som van NIS 95,4 miljoen ($ 27,3 miljoen).

“Na bijna 20 jaar waarin er geen nieuwe hotels in het gebied zijn gebouwd, is er een nieuwe impuls gekomen om hotels, een winkelcentrum en een gebouw voor conferenties te bouwen,” zei ILA-directeur Adiel Shomron.

Tussen januari en oktober bedroeg de bezettingsgraad van hotels in hotels in de Dode Zee ongeveer 69%. De populariteit van hotels in het gebied piekte in mei, toen hotels een bezettingsgraad van 77,3% noteerden.

Advertentie (4)