

U zult wel denken ‘alweer een koosjer recept met kip’, maar kip wordt nu eenmaal veel gegeten door Joodse gezinnen op vrijdagavond.
Het recept deze week is: Franse boerenkip in een heerlijke champignonsaus. Makkelijk en snel te bereiden en o zo lekker.
Ingrediënten
- 2 kippen, in vieren gesneden
Voor de champignonsaus
- 3 eetlepels olie
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt of 2 blokjes Gefen Frozen Knoflook
- blik gesneden champignons (400 – 500 gram)
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel witte peper
- 2 eetlepels bloem
- 2 kopjes Tokay-wijn of Koenig Reisling
- sap van 2 citroenen (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Bak de ui in olie in een steelpan van 3 liter.
- Voeg knoflook, champignons en kruiden toe en laat dit 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Roer de bloem erdoor en meng goed. Voeg wijn toe en laat sudderen tot het mengsel is ingedikt (ongeveer 10 minuten), af en toe roeren.
- Plaats stukken kip in een ovenschaal. Giet de saus over de kip en bak deze anderhalf tot twee uur afgedekt. Bak daarna, onbedekt, nog een half uur.
- Besprenkel de hete kip met citroensap.