Koosjer recept: Biefstuksalade met pesto dressing

Biefstuksalade met pesto dressing

Het is donderdag, dus zoals u bent gewend een nieuw koosjer recept.

We houden het makkelijk deze keer, biefstuk salade met pesto dressing, een van de geweldige recepten van Kosher.com.

Ingrediënten voor biefstuk:

1 en 1/2 pond rok steak
14 gram Gefen Kokosmelk
sap van 1 sinaasappel
een shake gedroogde gember
spring mix sla
druiventomaten
gesneden komkommers

Ingrediënten voor dressing:

3 blokjes Gefen Frozen Knoflook
ongeveer 2 gram gesneden amandelen
1 bosje verse peterselie
2 theelepels Gefen Gedroogde Basilucum
2 ophopende theelepels Gefen Mayonaise
2 of 3 theelepels suikers
3 theelepels Tuscanini Appelciderazijn
1 kop Gefen Olijfolie
1/8 kopje water

*In plaats van producten van Gefen kunt u ieder ander merk gebruiken.

Bereidingswijze

Maak de Pesto Dressing

Meng in een keukenmachine de knoflook, amandelen, peterselie en basilicum tot er een fijne pasta ontstaat.

Voeg de appelazijn, mayo en suiker toe. Schakel de keukenmachine in en besprenkel langzaam met olijfolie.

Voeg het water toe om de dressing naar wens uit te dunnen. Voeg meer water toe indien gewenst.

Giet de pesto dressing in een container en laat afkoelen tot het klaar is om te serveren.

Bereid de biefstuk

De biefstuk kan (extreem) zout zijn (koosjer vlees wordt altijd in zout gelegd). Spoel de steaks heel goed en dep ze droog. Doe de steaks in een bak en giet er kokosmelk over.

Voeg de gember toe voor smaak en pers de sinaasappel erover voor de zuurgraad.

Laat de steaks 40 minuten rusten in dit kokosnootbad. Dit verwijdert een deel van het zout en voegt een diepte van smaak toe.

Zodra ze gemarineerd zijn, dep je de steaks droog en grill je ze een tot twee minuten per kant op een hete grillpan.

Serveren

Serveer de gegrilde biefstuk op een bedje van sla, tomaten en komkommers en besprenkel de pesto-dressing erover. Genieten!