Premier Netanyahu hield een bijeenkomst over de economie en gevolgen van het coronavirus

Foto Haim Zach (GPO)

Na afloop was er persconferentie waarin premier Netanyahu zei: “Vandaag hebben we een speciale bijeenkomst gehouden met als doel onze voorbereidingen op het coronavirus vanuit economisch oogpunt voor zowel de publieke als de private sector af te handelen, en we hebben beslissingen genomen. Een vaste hand bevindt zich op het stuur. We komen dagelijks bijeen en er is een zeer ordelijke verdeling van de gebieden verantwoordelijkheid, management en ondersteuning.

“Ik vraag dat Israëlische burgers luisteren naar de instructies die we geven: we zullen samenwerken en deze crisis overwinnen” voegde de premier eraan toe.

“Ik heb gevraagd dat we ons als volgt organiseren. Het hoofd van de Nationale Veiligheidsraad (NSC) is verantwoordelijk voor de interministeriële organisatie. Het ministerie van Financiën zal coördineren over financiële kwesties. Ik wil de vertegenwoordigers van de particuliere sector bedanken die hier vandaag zijn gekomen, evenals de gouverneur van de Bank van Israël. We zullen het publiek blijven updaten.

“Ons beleid is hetzelfde: over-voorbereiding en niet-onder-voorbereiding en vooral, voorzichtigheid en geen hysterie, ” zo besloot Netanyahu zijn uitleg.

NSC hoofd Meir Ben-Shabbat: “We komen dagelijks bijeen om de situatie te beoordelen en de wereldwijde trends en in relatie tot Israël te volgen. Er is een ordelijk proces in samenwerking met alle ministeries om maximale controle, synchronisatie en coördinatie tussen alle elementen mogelijk te maken. Het moet gezegd worden dat we voorzichtig zijn en zeker niet hysterisch. Alles is onder controle en rationeel; de risico’s worden voortdurend beoordeeld.

Het ministerie van Economie beheert de situatieruimte die de gevolgen voor de economie bewaakt. We hebben ook contact met vertegenwoordigers van de particuliere sector. Al met al moet worden gezegd dat er sprake is van uitzonderlijke samenwerking. In deze gebieden staan ​​we op een stabiel terrein, ondanks de onzekerheid over de ontwikkelingen. ”

Voorzitter van de vereniging van fabrikanten Dr. Ron Tomer zei: “Ik wil de premier bedanken voor zijn expliciete instructie om de industrie en de particuliere sector te betrekken bij het beheer van deze complexe crisis. De Israëlische industrie staat naast de overheid om de continuïteit van de functie in elk scenario te waarborgen. Tegelijkertijd werken we samen met de economische ministeries om te zorgen voor een economisch vangnet voor de particuliere sector dat de aanhoudende economische activiteit zal vergemakkelijken. “

Premier Netanyahu gaf aan dat het ministerie van Financiën verantwoordelijk was voor de financiële controle van het evenement, in coördinatie met de NSC. Het ministerie van Financiën zal zich inzetten om het financiële systeem te versterken en procedures te ontwikkelen om het in staat te stellen de gevolgen van de situatie voor de Israëlische economie, inclusief het compensatieproces, te blijven verwerken.

Aan de discussie namen ook deel aan de ministers van Economie en Toerisme, de vice-minister van Financiën, het hoofd van de NSC, die ook fungeert als de nationale veiligheidsadviseur, de directeur-generaal van het kantoor van de premier, het ministerie van volksgezondheid, het ministerie van economie en het ministerie van Financiën, het ministerie van Financiën Accountant-generaal, de directeur van het ministerie van Financiën, het hoofd van de Nationale Economische Raad, de gouverneur van de Bank van Israël, het hoofd van het Biologisch Instituut en andere economische figuren en ambtenaren.

Advertentie (4)