Tu Bishvat. Drie generaties Israëlische artisjokkwekers op bezoek bij de president

President Rivlin temidden van de drie generaties artisjok kwekers. Foto Mark Neyman (GPO)

Ter ere van Tu B’Shvat brachten drie generaties Israëlische artisjokkwekers manden vol met hun producten vandaag naar president Reuven Rivlin in Beit HaNasi. De Shmilovitz-familie uit Neve Yarak, de Mazor-familie uit Nir Baninm en de Yakoba-Rahmani-familie uit Shafir. Ze hadden gehoord dat de president een groot liefhebber was van de artisjokken die zijn overleden vrouw Nechama graag maakte. Ze waren trots om hem hun producten te presenteren.

De president verwonderde zich over de opbrengst en bedankte de telers voor het bezoek: “Hoewel ik door en door een Yerushalmi ben, zorgde Nechama die uit een moshav kwam, altijd voor een band met de natuur van Israël, de grond en de seizoenen. De artisjokken van Nechama werden een onderwerp van gesprek bij de vrijdagavond maaltijden van de Rivlin-familie en dus vervult dit mij met een speciaal verlangen.”

“Onze band met het land komt in de eerste plaats voort door het te bewerken. Dat doen jullie iedere dag”, voegde de president eraan toe. “Ik ben altijd heel blij om diegenen te verwelkomen die het land Israël hier naar dit huis brengen. Tu B’Shvat Sameach (een gelukkig Tu B’shvat), mijn geliefden, en voor ons allemaal!

Noam Yakoba, voorzitter van de artisjokkwekersgroep van de Plants Production and Marketing Board, zei dat artisjokken werden geplant in de gemeenschappelijke tuin die door Nechama Rivlin in Beit HaNasi is aangelegd. De kwekers spraken ook over hun grote trots, samen met de moeilijkheden en uitdagingen waarmee de landbouw over de generaties te maken heeft gehad. De president sprak de hoop uit dat het dit jaar een grote oogst zou worden en dat de regen op het juiste moment zou komen.

Advertentie (4)