De woestijn in Israel brengt de Sound of Music door het hele land

Foto Logon

Een groep uit Engeland afkomstige theaterliefhebbers, waaronder professoren en ingenieurs, vormden in 1981 de Light Opera Group of the Negev (Logon) in een klein, zuidelijk stadje; nu toert het gezelschap voor het eerst door het land met een van ‘s werelds meest geliefde producties The Sound of Music.

De meeste Israëli’s weten waarschijnlijk niets van een unieke theatergroep die door het land toert met uitvoeringen van enkele van de meest iconische producties, meestal te zien op Broadway of het Londense West End. Bovendien doen ze het in hun moedertaal, Engels.

Logon, de Light Opera Group van de Negev, bestaat uit veteraan-immigranten uit Engelstalige landen die fulltime jobs hebben als accountants, ingenieurs en leraren en in hun vrije tijd hun passie volgen met onvermoeibare repetities.

De cats. Foto Logon

De groep werd in 1981 opgericht in Omer, een ‘luxe’ stad in het zuiden van Israël, in de buurt van de stad Be’er Sheva, door een groep enthousiastelingen die er altijd van hadden gedroomd om op het podium te staan, maar nooit de kans kregen om hun ambities waar te maken.

Tegenwoordig produceert LOGON elk jaar een volledige Broadway-musical en dit jaar ze voor het eerst in de geschiedenis van de groep een van ‘s werelds meest geliefde musicals “The Sound of Music”geproduceerd.

De cast. Foto Logon

“Ik sloot me aan bij Logon op aanbeveling van een vriend in 1987, hij stopte kort daarna en ik ben er nog steeds na 33 jaar”, zegt Alan Cohen, een 85-jarige voormalige professor in de nucleaire geneeskunde tegen Ynet. “Ik ben altijd dol geweest op muziek en speelde gitaar sinds ik 13 was en zong in een band met vrienden.”

“Ik kom oorspronkelijk uit Birmingham UK en maakte aliyah in 1973 op 19-jarige leeftijd.”

Michael Herman, die in de bloeiende hi-tech industrie van Israël werkt, komt oorspronkelijk uit New York, maar woont al tien jaar in Israël. “We maakten aliyah in 2010 en woonden 4 jaar in het centrum van het land, totdat we naar het zuiden gingen naar Meitar , een kleine luxe gemeente ten noordoosten van Be’er Sheva”, zegt hij.

De cast. Foto Logon

“Ik heb altijd de ‘acteer-bug’ gehad sinds ik heel jong was, maar het was pas toen we naar het zuiden verhuisden dat ik hoorde over Logon en zijn geschiedenis van tientallen jaren Engelse muziektheaterproducties, en zijn unieke stijl van rondtoeren door Israël.”

Michael zegt dat lid worden van Logon hetzelfde was als lid worden van een nieuwe familie. “Het vooruitzicht om deel uit te maken van Logon heeft mijn verlangen naar het podium opnieuw aangewakkerd en heeft me sindsdien verteerd,” zegt hij. “Het is een familie van gelijkgestemde mensen die zoveel tijd en energie steken in het nastreven van hun passie

De groep voert de show van Rogers en Hammerstein door heel Israël op, met nog minstens zes shows gepland in de maand maart.