Merkel fel tegenstander van verbod op Hezbollah in Duitsland

Hezbollah baas Nasrallah. Screenshot YouTube

De Israëlische ambassadeur in Duitsland, Jeremy Issacharoff, heeft er bij de Duitse regering op aan gedrongen de resolutie van de Bondsdag aan te nemen om Hezbollah in Duitsland eindelijk te verbieden.

In een gesprek met de Neue Osnabrücker Zeitung zei Issacharoff dat het besluit van de Bondsdag om Hezbollah te verbieden op het juiste moment is gekomen.

Vorig jaar december is er door de regerende coalitiepartijen een resolutie van de Bondsdag aangenomen waarin de federale regering wordt opgeroepen een einde te maken aan Hezbollah activiteiten in Duitsland.

Kanselier Merkel en haar minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehoffer verzetten zich al jaren tegen een verbod op Hezbollah. Ook weigeren zij de activiteiten van deze terreur organisatie in Duitsland te beperken.

De Jerusalem Post meldde vorig jaar dat er volgens de Duitse inlichtingendiensten meer dan duizend Hezbollah agenten actief zijn in Duitsland om fondsen en nieuwe leden voor de organisatie te werven. De anti-Israëlische activiteiten en de antisemitische uitspraken van Hezbollah activisten dragen ​​bij aan de toename van het antisemitisme in Duitsland.

Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VS, Israël, de Arabische Liga en een aantal Latijns-Amerikaanse landen hebben Hezbollah als een buitenlandse terreur organisatie bestempeld.

Duitsland en de Europese Unie vinden alleen een verbod op de militaire vleugel van Hezbollah nodig. De politieke arm kan vrij opereren. Aangezien Hezbollah nooit van plan is geweest om militaire trainingskampen in Duitsland op te zetten, is het de vraag wat dit verbod inhoudt.

“Wie bekend is met de terreur van Hezbollah weet dat er geen verschil bestaat tussen de militaire en civiele vleugels van deze organisatie. De oproep van de Bondsdag om deze groep als geheel te verbieden weerspiegelt een nauwkeurige beoordeling van de situatie, “zei Issacharoff.