Een bezoek aan Masada (video’s)

Masada. Screenshot YouTube

Nu velen van u Israël niet kunnen bezoeken plaatsen wij regelmatig video’s over Israël en haar bijzondere geschiedenis, natuur en must-see plekken, zodat u die kunt meenemen bij uw volgende bezoek aan Israël.

Deze keer een bezoek aan Masada, één van de bekendste archeologische vindplaatsen in Israël. Het is vooral bekend van een dramatische episode beschreven in het boek De Joodse Oorlog van Flavius Josephus.

Na de val van Jeruzalem en de verwoesting van de Joodse Tempel weigerden rebellen uit Judea onder leiding van Eleazer Ben Yair op Masada zich over te geven aan de Romeinen. Het kostte het Romeinse Legioen Legio X Fretensis twee jaar om het fort te onderwerpen.

Deze video laat U Masada in detail vanuit de lucht zien

Deze video verteld de geschiedenis van Masada.

Advertentie (4)