Help een Chabad rabbijn om te helpen

Pesach voedselpakketten. Screenshot YouTube

Wij doen het niet vaak maar soms zijn er uitzonderingen wanneer je hoort dat het vele goede werk van een Chabad rabbijn voor Pesach door het coronavirus niet door kan gaan.

Toen wij van Joods.nl van zijn probleem hoorden zeiden wij tegen elkaar “hier gaan wij wat aan doen”.

Hij weet niet dat het onderstaande artikel is geschreven en online staat, maar wij willen hem niet in de kou laten staan en hem verrassen en roepen daarom uw hulp in.

Deze Chabad rabbijn in Ramat Hasharon in het centrum van Israël, probeert ieder jaar in de tijd voor Pesach zoveel mogelijk geld in te zamelen om Pesach voedselpakketten te maken voor bejaarden en alleenstaanden.

Ieder voedselpakket kost omgerekend 90 euro (350 shekel) en al jaren lukt het hem om honderden bejaarden en alleenstaanden in Ramat Hasharon waar hij werkt te verrassen met een Pesach voedsel pakket, dat hij dan de dag voor Pesach naar hen toebrengt.

U voelt hem natuurlijk al aankomen, door het coronavirus kan hij niet van deur tot deur gaan om geld te op te halen en zullen deze bejaarden en alleenstaanden, van wie velen de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd, hun Pesach voedsel pakket dit jaar voor het eerst niet krijgen.

Die gedachte kunnen wij niet verdragen en daarom gaan wij er met ons allen iets aan doen, ook al is de tijd kort.

Wij willen hem helpen en vragen U om hem samen met ons ook te helpen.

Laten we samen, met ons allen, zorgen dat hij komende dinsdag genoeg geld heeft om zoveel mogelijk voedselpakketten te kunnen bezorgen.

Hieronder staat het bankrekeningnummer waar geld op kan worden overgemaakt met het IBAN nummer.

Iedere euro is welkom want alle beetjes helpen, nietwaar?

Beit Cham, Ramat Hasharon

Bank Mizrachi

Branch 472

Rekeningnummer:  101237

IBAN NR. IL430204720000000101237

Israel

Laten we zorgen dat het lukt.