Israëlisch ‘Tikkun Olam Makers’ lanceert database met prototypes en producten tegen coronavirus

Een lid van de Tikkun Olam Movement demonstreert een anticoronavirus gelaatsscherm. Foto Tikkun Olam Makers

Een door Israël gecreëerde wereldwijde beweging die technologie en innovatie gebruikt om betaalbare oplossingen voor kansarmen te ontwerpen, draait de zaak om, om ziekenhuizen, behandelcentra en huishoudens te helpen bij het verkrijgen van producten die kunnen helpen bij het bestrijden van COVID-19.

Tikkun Olam Makers ( tikkun olam betekent ‘genezing van de wereld’ in het Hebreeuws), of TOM, heeft een platform genaamd Rapid Response Makers (RRM) gecreëerd waar ingenieurs, ontwerpers, medische professionals en ontwikkelaars van over de hele wereld ‘oproepbaar’ kunnen zijn om gezondheids- en medische infrastructuur, producten en software te ontwerpen en te bouwen om de pandemie te helpen bestrijden.

De organisatie probeert een wereldwijde database en forum te bieden om ideeën te verspreiden en te delen die nuttig kunnen zijn in de strijd tegen het virus op verschillende locaties.

Op het forum staan ​​prototypes en producten om het coronavirus te bestrijden (niet noodzakelijkerwijs specifiek ontworpen voor TOM), waaronder gezichtsmaskers-en schilden, beademingstemperatuur en producten voor persoonlijke hygiëne.

Sommige TOM-gemeenschappen maken 3D-printers gereed om te kunnen printen zodra een productontwerp is voltooid, anderen werken aan het testen en verbeteren van huidige ontwerpen, en nog meer vormen ondersteunende netwerken voor de populaties van hun gemeenschappen met een hoog risico.

Tikkun Olam Makers (TOM), in 2014 opgericht door de Israëlische ondernemer Gideon Grinstein, bestaat uit lokale gemeenschappen over de hele wereld. Elke gemeenschap brengt “makers” samen – ingenieurs, ontwerpers, ontwikkelaars en “need-knowers” – individuen met een persoonlijk begrip van een verwaarloosde uitdaging waarvoor geen overheidsoplossing bestaat en een betaalbare markt onwaarschijnlijk is.

Het innovatieve model is gebaseerd op crowdsourcing van vrijwilligerstalent – mensen die zich bezighouden met “open innovatie”, waarbij producten door meerdere teams op verschillende plaatsen kunnen worden ontworpen om beschikbaar te zijn voor iedereen in nood.

Zodra de uitdaging is geïdentificeerd, komen de makers samen om werkende prototypes te maken die de oplossing kunnen bieden. De prototypes worden vervolgens omgezet in digitale productbestanden die kunnen worden verzonden naar teams van vrijwilligers-professionals van lokale universiteiten om er een fysiek product van te maken.

Vanaf januari 2020 is TOM actief in 67 gemeenschappen in 22 landen en vijf continenten en heeft het 450 TOM-oplossingen ontwikkeld met het potentieel om het leven van miljoenen mensen te verbeteren.