Israëlis nationale cyberdirectoraat probeert ZOOM gebruikers te beschermen

Foto INCD

Belangrijke aspecten van de inspanningen van het land om een ​​vaccin voor het coronavirus te ontwikkelen, zijn via een netwerk verbonden en zijn kwetsbaar voor een verscheidenheid aan cyberaanvallen, zei chef Yigal Unna van het Israëlische nationale cyberdirectoraat (INCD) dinsdag.

Maar hij zei ook dat het beveiligen van Zoom nog belangrijker is met mogelijk honderdduizenden mensen die het gaan gebruiken om contact te leggen met familieleden in verband met het Pesach Seder die Joden woensdagavond vieren.

Tijdens een Cybertech-evenement tijdens een videoconferentie zei Unna dat de INCD in een stroomversnelling is geraakt om een ​​breed scala van de exponentieel uitgebreide online blootstelling van de gezondheidssector in het corona-tijdperk te beschermen.

Hij beschreef een plotselinge verschuiving waarbij de talrijke nieuwe netwerkprocessen voor het volgen, contacteren en beheren van zieke en mogelijk zieke personen in omvang explodeerden en een even enorme uitbreiding van de cyberdefensie vereisten.

Sommige van deze processen worden nog ingewikkelder wanneer systemen voor industrieën die voor de IDF geclassificeerde wapens produceerden, hun inspanningen deels omzetten in het werken in de meer blootgestelde en open gezondheidssector.

Een lancering van een groot programma dat het ministerie van Volksgezondheid gebruikt om waarschuwingen met betrekking tot coronavirus te verzenden, heeft bijna een week vertraging opgelopen om cyberveiligheid en privacykwesties aan te pakken, merkte Unna op.

Vervolgens besprak Unna de betrokkenheid van INCD bij het publiceren van richtlijnen voor het beveiligen van Zoom-videoconferenties, een toepassing waarvan het gebruik enorm is gestegen om het hoofd te bieden aan maatregelen voor beperking van de sociale afstand die worden gebruikt om corona te bestrijden, maar die fysieke interacties tussen mensen beperken.

In het verleden hadden de hackers de neiging zich te identificeren met de internationale anarchistische groep ‘Anonymous’ en met pro-Palestijnse hackergroepen die Israëlische internetsites juist rond Pesach aanvielen met als doel Israël los te koppelen van de cyberwereld.

Hoewel ze er nooit volledig in zijn geslaagd, lijken hun eerdere inspanningen grotere angsten te hebben veroorzaakt in vergelijking met de verzekering van Unna dat zijn eenheid de situatie goed in de hand had.