Israëlisch bedrijf komt met ingenieuze test-kiosken (video)

Screenshot YouTube

Unieke Covid-19-testkiosken in Israël laten testers monsters nemen zonder dure en ongemakkelijke persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) aan te trekken.

Het ontwerp van de cabines zorgt voor een volledige scheiding tussen tester en de en de geteste, zelfs tot in de lucht die ze inademen, zo meldt ISRAEL21C.

Tientallen van deze units zijn ontworpen en vervaardigd door IM Segev Industries in samenwerking met technisch en medisch personeel van Maccabi Health Services, een van de vier Israëlische nationale gezondheidsorganisaties.

HMO-leden vegen hun lidmaatschapskaart op een lezer die aan de kiosk is bevestigd, zodat de resultaten rechtstreeks in hun elektronische patiëntendossier worden gerapporteerd.

Nadat het orale monster is genomen met de handen van de werknemer omhuld met rubberen handschoenen die aan het apparaat zijn bevestigd, worden de handschoenen gedesinfecteerd. Dit maakt een snelle doorlooptijd mogelijk voor de volgende test .

“We zouden ons concept graag delen met elke gezondheidsorganisatie over de hele wereld om onze gedeelde missie ter bestrijding van het Covid-19-virus te ondersteunen”, aldus Ran Sa’ar, CEO van Maccabi.

De Israëlische Vereniging van Fabrikanten legde de verbinding tussen Maccabi en IM Segev. Sindsdien zijn er extra cabines vervaardigd door IM Segev voor HMO’s Meuhedet en Clalit.

“Dit is baanbrekend werk in de wereldwijde oorlog tegen het virus”, zegt Dvora Hassid, hoofd van de centrale operaties van Maccabi.

De onderstaande video laat zien hoe de cabines worden gebouwd en geïnstalleerd.

IDF maakt ook contactloze testcabines

Tot nu toe zijn alle Israëlische Covid-19-tests uitgevoerd door Magen David Adom (MDA) op verschillende locaties, waaronder thuis en in drive-through-testcentra.

De Technology and Logistics Division van de Israel Defense Force (IDF) creëerde een mobiel laboratorium voor MDA met zes testcabines die vergelijkbaar zijn met die van IM Segev voor Maccabi.

De divisie Technologie en Logistiek van IDF produceerde deze contactloze testcabine voor de Leumit HMO. Foto IDF woordvoerder

“De cabines zijn gebouwd met onderdrukomstandigheden, waardoor de teams geen volledige beschermingsuitrusting hoeven te gebruiken en het gebruik van uitrusting wordt verminderd”, zegt een commandant die toezicht houdt op het project tegen ISRAEL21c.

Het grootste deel van de testverantwoordelijkheid verschuift nu naar de HMO’s, waardoor de vraag naar deze innovatieve oplossing toenam.

“Na het MDA-project wendden een aantal nationale zorgverzekeraars zich tot de IDF om vergelijkbare cabines voor hen te produceren”, legt de commandant uit.

“We hebben één stand gecreëerd, mobiel of vast, naar hun voorkeur, om hen te helpen en hen in staat te stellen ook potentiële patiënten te testen. We leveren op aanvraag. ”

Advertentie (4)