MyHeritage.com bouwt laboratorium in Israël voor 10.000 coronavirus tests per dag

Aankomst apparatuur van BGI. Foto El Al

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Defensie hebben een overeenkomst getekend met het Israëlische bedrijf MyHeritage om een ​​nieuw laboratorium op te zetten dat dagelijks 10.000 coronavirus-tests kan verwerken.

Het onafhankelijke lab zal worden beheerd door medewerkers van MyHeritage en apparatuur gebruiken van het Beijing Genomics Institute (BGI).

Volgens minister van Volksgezondheid Yaacov Litzman is het laboratorium een toevoeging aan de nationale inspanningen in de strijd tegen het coronavirus.

De overeenkomst sluit aan bij een eerdere overeenkomst tussen de twee ministeries en Aid Genomics die apparatuur van BGI zal leveren aan de medische organisaties en ziekenhuizen in heel Israël. De apparatuur maakt dagelijks 12-14 duizend tests mogelijk.

Advertentie (4)