29 jarige viruspatiënt aan de beterende hand na behandeling met plasma

Plasma. Screenshot YouTube

De toestand van een 29-jarige ultraorthodoxe coronavirus patiënt in het Samson Assuta Ashdod University Hospital is verbeterd van ernstig naar stabiel. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis, in een gesprek met The Jerusalem Post, heeft de patiënt in het weekend meerdere doses plasma gekregen van een van COVID-19 herstelde donor.

Vrijdag werd met de hulp van minister van Volksgezondheid Litzman en zijn assistenten, een geschikte donor uit Jeruzalem gevonden.

Magen David Adom bracht haar voor Sjabbat in een ambulance naar het bloedcentrum, waar een speciaal team op haar wachtte om alle vereiste tests uit te voeren voordat een transfusie kon plaatsvinden.

Vervolgens werden de bloedeenheden, met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, afgeleverd in Assuta en aan de patiënt gegeven.

De man behoort tot de jongste patiënten van het land met ernstige symptomen. Hij heeft verschillende onderliggende medische aandoeningen.

Volgens Eilat Shinar, adjunct-directeur-generaal van de bloeddienst van MDA hebben zes andere herstelde patiënten bloed gedoneerd en zijn de afgelopen twee dagen plasma-eenheden geleverd aan drie verschillende ziekenhuizen.

Een 60-jarige man die word behandeld in het Yitzhak Shamir Medical Center in Be’er Ya’acov, ontving onlangs ook plasma en zijn situatie is eveneens licht verbeterd.

Shinar legt uit dat het plasma wordt gebruikt om een ​​”passief vaccin” te creëren. Wie hersteld is van COVID-19 maakt speciale antivirus-proteïnen of antilichamen aan waarmee zieke patiënten geholpen kunnen worden de ziekte het hoofd te bieden.

Passieve immunisatie is een methode om een patiënt van voorgevormde antilichamen te voorzien van iemand die hersteld is van het virus. Een actief vaccin daarentegen injecteert een dode of verzwakte versie van een virus waardoor het immuunsysteem zelf antilichamen aanmaakt.

Advertentie (4)