Tiende slachtoffer in bejaardentehuis in Beersheva was Abraham Herzberg

Abel Herzberg. Met dank aan de familie

Het tiende slachtoffer in het bejaardentehuis in Beersheva, waar het virus nog steeds slachtoffers eist, was de uit Nederland afkomstige Abraham Herzberg, oudste zoon van Abel Herzberg die van 1935 tot 1939 voorzitter was van de Nederlandse Zionisten Bond.

Abraham Herzberg , 96, stierf afgelopen zaterdag aan de gevolgen van het coronavirus het Soroka-ziekenhuis in Beersheva

Herzberg werd in 1924 in Nederland geboren. “Pa ging door de Holocaust en werd gered door de pastoor, Pete Menzel, en de families hebben tot op de dag van vandaag contact gehouden”, zei zijn zoon Micha Eshhar. tegen News1.

“Hij immigreerde naar Israël op een illegaal immigratieschip en werd verbannen naar Cyprus, waar hij in detentie zat. Daarna kwam hij naar Israël, en vocht in de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948. In de jaren vijftig leerde hij mijn moeder kennen.

We missen details over de laatste dagen van zijn leven omdat het niet was toegestaan hem te bezoeken, we weten alleen dat hij zaterdagochtend naar het Soroka ziekenhuis zou gaan.

Ik ben het Soroka medische team dankbaar, ‘voegde de zoon eraan toe. ‘We konden niet met hem praten toen hij in het ziekenhuis lag, noch tijdens de dagen die hem voorafgingen toen hij nog in de fauteuil in het verzorgingstehuis zat.’

Volgens de zoon weigerde de priester die zijn vader redde tijdens de Holocaust te worden erkend als een ‘rechtvaardige onder de natiën ‘. ‘Hij zei dat hij gewoon deed wat iedereen zou doen. We hebben nog steeds contact met de zoon van de priester. ‘

Advertentie (4)