Israëlische startup wordt in Israël gebruikt om leveranciers van anti-coronavirus producten te screenen

El Al-vrachtvliegtuig arriveert uit China met medische benodigdheden om de uitbraak van het coronavirus te helpen bestrijden, Ben-Gurion Airport, 6 april 2020. Foto EL AL / ministerie van Defensie)

Het Israëlische ministerie van Defensie heeft de Israëlische start-up Qlarium gerekruteerd om leveranciers te screenen. Qlarium gebruikt een systeem op basis van kunstmatige intelligentie (AI) om een ​​beeld te geven over de betrouwbaarheid van leveranciers, met de nadruk op de Chinese markt. Het bedrijf verzamelt informatie uit verschillende bronnen in het Chinees en vertaalt deze om in een ​​rapport over de leverancier.

De technologie stelt binnen enkele minuten de besluitvormers van de afdeling Inkoop van het ministerie van Defensie in staat om de betrouwbaarheid van de leverancier te bepalen, de handelsgegevens zichtbaar te maken, duidelijk te maken of het bedrijf echt of nep is, en of het de moeite waard is om energie te investeren in het inkopen van goederen van hen.

Qlarium analyseert informatie in real time, zonder enige interactie met het bedrijf, o.b.v. van informatie van derden. Het systeem haalt data van tientallen Chinese databanken en analyseert en vertaalt deze naar een compleet business intelligence rapport.

Het ministerie van Defensie gebruikt Qlarium om relevante leveranciers en fabrikanten te helpen vinden, terwijl het ook tussenpersonen en nep-bedrijven vermijdt.

“Tijdens de huidige coronavirus crisis hebben we steeds meer bedrijven geïdentificeerd die geen geloofwaardigheid hebben en diensten aanbieden die ze blijkbaar niet kunnen vervullen, of zonder de mogelijkheid om ze op korte termijn te leveren”, aldus Yaron Shapira, CEO van Qalrium.

“We hebben ons op dit gebied gemobiliseerd en we hopen dat men door due diligence te doen de geloofwaardigheid van leveranciers beter kunnen toetsen en toeleveringsketen kunnen versnellen. Hierdoor is men beter bewapend en als gevolg daarvan zal misschien de economie eerder kunnen worden hervat richting volledige productie”