Gabriël Pais, 14, staat op plek 6 op de lijst van 100 invloedrijkste Joden

Gabriël Pais.

Hij is 14 jaar jong, maar Gabriël Pais uit Brussel staat op plek 6 op de lijst van 100 invloedrijkste Joden ter wereld en dat alles door zijn inzet om de waarheid over Israël aan de Europese jeugd te vertellen.

Met het geld wat hij een jaar geleden voor zijn Barmitswa kreeg heeft hij de organisatie YAFI opgericht, Young Advocates for Israël.

Gabriël Pais op bezoek bij de Israëlische ambassadeur in België, Emanuel Nachson

De missie van YAFI is om een stem te laten horen aan de Europese jeugd door op te komen voor Israël en het Joodse volk, tegen vooringenomenheid en mediamanipulatie. Ze doen dit door de Europese jeugd te informeren, op te leiden en kennis te verspreiden over Israël.

YAFI is ervan overtuigd dat onderwijs het belangrijkste instrument is tegen mediamanipulatie en antisemitisme.

“De mediamanipulatie verandert de Europese jeugd in verkeerd geïnformeerde bevooroordeelde mensen als het gaat om Israël of het Joodse volk. Hetzelfde geldt voor antisemitische boycotbewegingen, die vaak publiekelijk doen alsof ze opkomen voor de Palestijnse zaak, maar over het algemeen het tegenovergestelde effect hebben voor de Palestijnen. Hun ware agenda, hun obsessie met het Joodse volk en hun blinde haat tegen Israël moeten stoppen.”

YAFI ziet de ware kracht die de jeugd vandaag bezit, en Gabriel Pais ziet het als zijn missie om de Europese jeugd, via Yafi, te veranderen in ambassadeurs voor Israël en het Joodse volk