Na smaak en reuk blijkt dat coronavirus patiënten ook gevoeligheid van de huid verliezen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Uit nieuw onderzoek van onder andere de Hebreeuwse Universiteit, blijkt dat patiënten met het coronavirus, naast smaak en reuk, ook gevoeligheid van de huid verliezen. Deze symptomen kunnen een belangrijke manier zijn om een ​​COVID-19-infectie te onderscheiden van andere virale infecties.

“Onze bevindingen tonen aan dat COVID-19 een grote invloed heeft op de gevoeligheid van de huid en niet beperkt is tot geur- en smaakverlies. De verstoring van deze functies moet worden beschouwd als een mogelijke indicator van COVID-19”, zegt professor Masha Niv, vice-decaan van de Faculteit van Landbouw, Voedsel en Milieu aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, in een interview met The Jerusalem Post.

Volgens het onderzoek, gepubliceerd door het tijdschrift voor gezondheidswetenschappen MedRxiv, was het verband tussen COVID-19 en chemosensorische stoornissen – vermindering van smaak- en reukscherpte – anekdotisch gekoppeld aan het nieuwe coronavirus, maar werd het vaak gebagatelliseerd.

Om dit te controleren heeft het Global Consortium of Chemosensory Research tussen 7 en 18 april een meertalig, internationaal onderzoek uitgevoerd onder 4.039 COVID-19-patiënten. De enquête is beschikbaar in 27 talen en werd afgenomen onder mensen in 40 landen. Deelnemers werd gevraagd om hun geur, smaak en gevoeligheid van de huid zowel voor als tijdens de ziekte te kwantificeren. Tot nu toe hebben 30.000 mensen gereageerd.

GCCR ontdekte dat geur, smaak en de gevoeligheid van de huid aanzienlijk verminderd worden door de ziekte. Nasale blokkering lijkt niet geassocieerd te worden met deze zintuiglijke verliezen, wat suggereert dat deze symptomen een belangrijke manier kunnen zijn om COVID-19-infectie te onderscheiden van andere virale infecties zoals verkoudheid of griep.

‘Wat nodig is om een ​​wereldwijde pandemie te bestrijden, is een wereldwijde aanpak’, zei Niv. “We hebben wetenschappers, clinici en patiënten van over de hele wereld ingezet om ons een beter begrip te geven van de impact van de ziekte op verschillende bevolkingsgroepen om ons belangrijke aanwijzingen te geven voor een betere diagnose en behandeling van de COVID-19-ziekte.”

Wie besmet is geweest met het COVID-19 virus hier meedoen aan het onderzoek.

Advertentie (4)