IAI, Microsoft en Soroka ziekenhuis hebben een supervisie systeem ontwikkeld voor virus patiënten

Het ‘Cockpit’-systeem ontwikkeld door Israel Aerospsace Industries, Microsoft en het Soroka Medical Center. Foto Soroka

Israel Aerospace Industries (IAI), Microsoft en het Soroka Medical Center in Beersheba hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen het COVID-19 virus en hebben een ​​supervisiesysteem ontwikkeld dat het mogelijk maakt om in realtime gegevens te verzamelen over patiënten die zich aan de beademing bevinden waardoor deze patiënten in één locatie kunnen worden geconcentreerd om het voor medische teams gemakkelijker te maken om ze van afstand te volgen.

Met behulp van kunstmatige intelligentie-technologieën integreert het systeem de gegevens van verschillende medische apparaten en sensoren en analyseert het om inzichten te krijgen, trends te identificeren en vroege waarschuwingssignalen te genereren om medische teams te helpen hun patiënten beter te volgen, zeiden IAI en Soroka in een gezamenlijke verklaring .

De verzamelde gegevens worden ter beschikking gesteld aan medisch personeel in een controlekamer, een soort ‘cockpit’, van waaruit artsen op afstand hun ronde kunnen houden en hun patiënten, medische apparatuur en intensive care-afdeling kunnen beheren, aldus de verklaring.

De gegevens kunnen ook met anderen worden gedeeld binnen en buiten het ziekenhuis, terwijl ze nog steeds worden beveiligd met normen voor medische gegevensbescherming, voegde de verklaring toe.

De teams gebruikten voor hun werk het Azure-cloudplatform van Microsoft, met de steun van Microsoft in Israël. Het platform maakt realtime gegevensopname en gegevensanalyseservices mogelijk, evenals weergave van patiëntgegevens en videostreamingservices om de patiënten visueel te volgen.

De ontwikkeling maakt het mogelijk om een ​​groot aantal patiënten tegelijkertijd te begeleiden, aangezien “miljoenen gebeurtenissen per seconde kunnen worden overgedragen en weergegeven in het systeem”, aldus de verklaring.

Het voordeel van het systeem dat is ontwikkeld “is dat het de routinesituatie kan simuleren waarin ik de kamer binnenkom, de patiënt zie en gegevens verzamel van alle apparaten om hem heen”, zegt prof. Yaniv Almog, hoofd van de interne afdeling van Soroka’s intensive care unit voor COVID-19-patiënten, in een verklaring.

“Ik zie ook voordelen en de mogelijkheid voor een wijdverbreid gebruik van het systeem in de toekomst. Door middel van het vermogen om vroegtijdig te waarschuwen en het vermogen om in een vroeg stadium van de ziekte grote hoeveelheden patiëntgegevens te verzamelen, kunnen we een systeem produceren dat ons waarschuwt voor mogelijke verslechtering van de toestand van een patiënt, zodat we eerder kunnen reageren en dit mogelijk kunnen voorkomen . ‘

De ontwikkeling maakt deel uit van een initiatief om, in samenwerking met de “Administration for the Development of Weapons and Technological Infrastructure’ (MAFAT) en de ‘State Companies Authority’, gebruik te maken van staatsbedrijven om de COVID-19 pandemie aan te pakken.

Advertentie (4)