Israëlisch onderzoek bevestigd dat kinderen het coronavirus kunnen dragen en anderen infecteren

Gesloten school. Screenshot YouTube

Door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid is donderdag een nieuwe studie vrijgegeven die bevestigd dat kinderen het coronavirus bij zich kunnen dragen en andere kunnen besmetten, maar wel in een lager tempo dan bij volwassenen. Wel dient te worden opgemerkt dat het voorlopige resultaten betreft en er meer onderzoek nodig is volgens de auteurs.

De resultaten van dit onderzoek zullen vandaag worden gebruikt bij de beslissing of scholen al of niet zullen opengaan.

De studie volgde de verspreiding van het virus in 562 huishoudens met in totaal 2.823 mensen in Bnei Brak, van wie meer dan de helft jonger dan 20 jaar. Bnei Brak zag vorige maand een grote uitbraak van de ziekte.

Kinderen in huishoudens met ten minste één familielid die het virus had, hadden 20-50 procent minder kans om besmet te raken dan volwassenen, en jongere kinderen hebben minder kans om de ziekte op te lopen dan oudere, aldus het rapport.

Kinderen hadden 20% -75% minder kans dan volwassenen om anderen te infecteren. De kans op overdracht neemt toe met de leeftijd, hoewel die bij kinderen onder een jaar ook zeer besmettelijk kunnen zijn, aldus het rapport.

Zuigelingen waren vatbaarder voor infectie dan andere kinderen, mogelijk als gevolg van nauwer contact met ouders of borstvoeding terwijl hun moeders besmet waren, aldus het rapport.

“We raden aan dat besluitvormers met grote voorzichtigheid handelen en alleen scholen openen wanneer leerlingen geleidelijk naar school kunnen gaan”, schreven de auteurs.

De studie is uitgevoerd door onderzoekers van het Gertner Research Institute in het Sheba Medical Center buiten Tel Aviv.

De auteurs stelden voor om een ​​systeem te gebruiken om scholen nauwlettend in de gaten te houden, inclusief het nemen van stappen als er infecties worden gevonden bij studenten, en uitgebreide gerandomiseerde tests.

De studie wordt vandaag, vrijdag om 10.00 uur aan de ministers aangeboden, die daarna zullen beslissen of de scholen op zondag open gaan.

Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid drongen er donderdagavond op aan om de heropening van kleuterscholen uit te stellen tot later in mei.

Basisscholen kunnen klassen tot het derde leerjaar op zondag laten beginnen met het terugbrengen van leerlingen.

Ambtenaren vrezen dat jonge kinderen niet in staat zullen zijn om de noodzakelijke sociale afstands- of hygiënenormen te handhaven, en het zal moeilijk zijn om groepen van 15 kinderen van elkaar gescheiden te houden.

Advertentie (4)