Met behulp van nieuwe serologische test worden IDF soldaten getest op COVID-19

IDF bloeddrive wegens het coronavirus. Foto IDF Spokesman Unit

IDF-soldaten zullen binnenkort worden getest op het nieuwe coronavirus , SARS-CoV-2, met behulp van een nieuwe serologische test ontwikkeld door de Universiteit van Tel Aviv en het Israel Medical Corps, aldus een bericht van de IDF Spokesman Unit.

De test, is gebaseerd op bloedmonsters en meet de aanwezigheid van antilichamen om het medicie van het Israëlische leger te helpen bepalen hoeveel soldaten immuun zijn voor het virus. Dit kan toekomstige uitbraken tussen eenheden helpen minimaliseren, volledige operationele capaciteit verzekeren en voorbereiden op elke tweede coronavirus golf.

“Angst voor besmetting bij de IDF kan de operationele capaciteit van bepaalde eenheden schaden”, legt prof. Ariel Munitz uit, die samen met prof. Motti Gerlic van TAU’s Sackler Faculteit Geneeskunde de ontwikkeling van de test leidde.

“Met de tests die we hebben uitgevoerd, kan het leger die soldaten identificeren die antilichamen en mogelijk zelfs virale resistentie hebben ontwikkeld en die hun taken kunnen voortzetten zonder risico op infectie en verspreiding van de ziekte.

Terwijl we de tests en onze database uitbreiden, zal de IDF zal haar operaties kunnen vergroten en tegelijkertijd haar bezorgdheid over de gezondheid van soldaten in evenwicht kunnen brengen. “

De test duurt ongeveer een uur en wordt momenteel geëvalueerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), zei de universiteit van Tel Aviv. Het detecteert een volledige reeks antilichamen, waaronder IgM, IgG en IgA, alle soorten immunoglobuline.

Luitenant-kolonel Dr. Ariel Furer van het Israel Medical Corps zei dat de IDF de resultaten van de studie zal herzien en kan overwegen serologische tests op te nemen in de routinematige medische controles van soldaten, om toekomstige verspreiding van het virus te helpen voorkomen.

In Israël worden tot nu toe alleen PCR- of moleculaire coronavirus-tests gebruikt, die kunnen zien of het virus actief is. Deze tests worden uitgevoerd door neus- en mondstrijkjes te nemen, maar bleken een vals-negatief percentage van ongeveer 30% te hebben. Bovendien zijn ze duur en duurt het tussen 12 uur en maximaal een week om resultaten te ontvangen.

Het ministerie van Volksgezondheid is inmiddels begonnen met de eerste 100.000 serologische tests in de ultraorthodoxe stad Bnei Brak, en andere plaatsen waar sprake was en is van een hoge besmettingsgraad.

Advertentie (4)