Synagogen, kerken, moskeeën in Israël vanaf woensdag weer open

Synagoge Kiryat Hasharon, Netanya.

In een ander teken dat de normaliteit in Israël aan het terugkomen is, heeft de regering besloten vanaf vandaag, woensdag, synagogen, kerken en moskeeën, met inachtneming van een aantal beperkingen, weer te openen.

Het besluit om de gebedshuizen vandaag weer te openen werd genomen nadat premier Benjamin Netanyahu een bijeenkomst van topfunctionarissen over deze kwestie bijeen had geroepen onder toenemende druk vanuit religieuze hoek. Synagogen, moskeeën en kerken bleven gesloten, terwijl andere delen van het openbare leven geleidelijk weer op gang kwamen.

Volgens de beslissing zullen synagogen, kerken en moskeeën maximaal 50% van de capaciteit mogen benutten, terwijl bezoekers op minstens 2 meter afstand van elkaar moeten blijven en gezichtsmaskers moeten dragen.

Elke religieuze instelling moet iemand aanwijzen die verantwoordelijk is voor de handhaving van coronavirus regels en ervoor moet zorgen dat de hygiëne-voorschriften worden nageleefd, aldus de verklaring.

Zoals eerder gemeld zijn vanaf vandaag stranden en zwembaden weer open en mogen volgende week woensdag de restaurants en cafés in Israël hun deuren weer openen voor gasten.

Advertentie (4)