Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Premier Netanyahu. Foto GPO

Maandag werd bekend dat in de 24 uur het aantal nieuwe besmettingen in Israël aanzienlijk was gedaald, van gemiddeld ruim 200 per dag naar 114. Er zijn twee mensen overleden waardoor het aantal doden door het virus op 302 uitkomt, lees je hier.

Een Israëlische ziekenhuis maakt gegevens van coronavirus-patiënten anoniem beschikbaar voor nieuwe technologische ontwikkeling. Het doel is om het beste systeem te bouwen gebaseerd op kunstmatige intelligentie om de gegevens van eerdere coronavirus-patiënten te analyseren. Hierdoor kan voorspeld worden hoe de ziekte zal verlopen en kunnen levens worden gered, staat hier.

Simon Soesan heeft een nieuwe column geschreven onder de titel ‘pikzwart’. Ik zou zeggen ga er maar eens goed voor zitten, want hij is weer scherp, lees je hier.

Dan is er een Israëlisch bedrijf dat miljoenen mensen in Zuid-Oost Azië van elektriciteit voorziet door middel van kleine zuinige generatoren, zodat die mensen eindelijk licht in de duisternis hebben, lees je hier.

De Koning van Jordanië weigert telefoontjes van premier Netanyahu aan te nemen uit kwaadheid over zijn annexatieplannen, lees je hier.

Bijna niemand in Israël is verbaasd over de uitspraak van een vooraanstaand lid van Netanyahu’s Likud partij die zegt dat “Netanyahu van de nieuwe coalitie af wil en nieuwe verkiezingen wil uitschrijven”. Hij denkt namelijk dat hij de verkiezingen dan makkelijk wint en het juridisch apparaat kan vervangen waardoor zijn rechtszaak wordt stopgezet, staat hier.

Diezelfde Netanyahu blijkt zijn miljardair vriendjes te hebben gevraagd of zij zijn advocaatkosten willen betalen. Velen vragen zich af waarom hij dat heeft gedaan omdat hij zelf goed is voor naar schatting 50 miljoen dollar, lees je hier.

Israël is in gesprek om COVID-19-vaccin te kopen dat mogelijk beschikbaar is tegen september, lees je hier.

De Griekse premier komt naar Jeruzalem voor vergaderingen over de heropening van post-corona-toerisme. Of het verstandig is de grenzen open te gooien zien we daarna wel weer, staat hier.

Een Amerikaanse toerist is het land uitgezet omdat hij zich niet aan de virus regels hield, lees je hier.

Een Blauw en Wit minister vind dat annexatie gevaarlijk voor Israël is en niet plaats moet vinden. Hij zou best wel eens gelijk kunnen hebben, staat hier.

Mutatie in nieuw coronavirus verhoogt de kans op infectie blijkt uit nieuw Israëlisch onderzoek, lees je hier.

Veiligheidstroepen hebben 12 gebouwen in 2 illegale Joodse buitenposten op de centrale Westoever met de grond gelijk gemaakt, staat hier.

Advertentie (4)