Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Amit Ben Yigal. FotoSocial media

Na 27 dagen is de moordenaar van Amit Ben Yigal, de 21 jarige soldaat die door een stuk rots werd geraakt, gevonden. Hij was al kort na de aanslag in hechtenis genomen maar hij bekende nadat DNA onderzoek uitwees dat hij de dader was.

Het aantal besmettingen blijft dagelijks toenemen in Israël. Zondag opnieuw 118 nieuwe besmettingen en het lijkt erop dat er vandaag nieuwe maatregelen worden aangekondigd in de strijd tegen het virus.

Vanavond om 21.00 uur NEDERLANDSE tijd kunt u virtueel via ZOOM met de Nederlandse gids Menno de Vries mee op een tour door Tel Aviv. Vragen kunnen worden gesteld die Menno zal beantwoorden. De link vindt u hier.

Joe Biden wordt hier niet blij van. Netanyahu heeft een nieuwe adviseur benoemt die eerder Obama en Biden bekritiseerde over de wijze waarop ze Israël behandelden.

Volgens dit rapport zweert Iran Israëlische luchtaanvallen op wapenmagazijnen in Syrië niet langer zonder antwoord te accepteren.

Duitsland zal naar verwachting bij het doorgaan van de annexatieplannen van Netanyahu geen sancties op leggen.

Netanyahu heeft voor de derde keer een klacht bij de politie ingediend omdat hij opnieuw door iemand vanuit Linkse hoek zou worden bedreigd, staat hier.

Sheba Medical Center stelt gegevens over viruspatiënten beschikbaar aan innovators, waaronder IDF en defensiebedrijven, om te zien wie de beste tool voor kunstmatige intelligentie kan ontwikkelen in de strijd tegen het coronavirus.

De LGBTQ-gemeenschap noemt Tel Aviv als de meest homovriendelijke stad van Israël, blijkt uit dit artikel.

Volgens deze schrijver heeft Benny Gantz de sleutels in handen of de annexatie wel of niet doorgaat.

Dat ziet er niet goed uit nu experts er van uit gaan dat bij het begin van 2021 er nog steeds 500.000 mensen werkloos zijn in Israël, staat hier

EU Buitenlandbaas Borrell wil niet met een kolonist praten die tegen de annexatieplannen van Netanyahu is. Vraag met wie die niet gekozen buitenlandbaas dan wel wil praten, lees het hier.

Advertentie (4)