Israël opent eigen productielijn van N95 maskers voor medisch personeel

Eën van de in Israël geproduceerde N95 maskers. Foto Ministerie van Defensie

Israël heeft zijn eerste productielijn voor N95-mondkapjes ingehuldigd. Naar verwachting kan deze twee miljoen mondkapjes per maand produceren. Dit is de eerste productielijn in zijn soort in Israël.

De productielijn staat in Sderot en is opgericht door het directoraat Productie en Inkoop (DOPP). Het is een gezamenlijk project van het Ministerie van Defensie en Sion Medical.

De minister van Defensie Benny Gantz was aanwezig bij het openen van de productielijn en loofde de onderneming. [Productie in Israël] “neemt onze afhankelijkheid van buitenlandse factoren weg, draagt ​​bij aan de Israëlische economie en biedt werkgelegenheid aan de inwoners van het Zuiden in moeilijke tijden.”

N95-mondkapjes bieden een hoger beschermingsniveau en zijn steviger dan de eenvoudige medische mondkapjes die door veel Israëliërs worden gedragen.

Tijdens de eerste golf van het coronavirus ervoer Israël moeite met het verkrijgen van genoeg voorraden, waarbij soms het ministerie van Defensie en de Mossad zich ertoe verplicht zagen (clandestiene) missies uit te voeren om mondkapjes en andere beschermende kleding naar Israël te brengen.