Dit was het nieuws van vandaag

Verlaten Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

In Israel blijft het aantal besmettingen toenemen. Waren er gisteren 118 nieuwe besmettingen, vandaag kwamen er weer 133 nieuwe virus patiënten bij, Scholen, open en gaan weer dicht komende dagen zullen spannend zijn of er nieuwe besmettingen zijn wegens opening van de horeca.

Komt er een tweede lockdown? Een Israëlische expert legt uit hoe je die kan voorkomen lees je hier.

Er zijn niet zoveel vliegtuigen die in Israël aankomen en vertrekken maar die hadden vandaag toch een paar uur een probleem toen luchthavenwerkers de boel gingen barricadeerden, zoals je hier leest.

Er is geen vakbond voor terroristen nodig want de heer Abbas zorgt goed voor ze en blijft doorgaan terroristen rijkelijk te belonen. Het staat hier.

Het is een fabel dat alle kolonisten Trump omarmen. Uit interviews de laatste dagen blijkt dat ze niet allemaal Trump waarderen en daarmee Netanyahu in de problemen brengt, lees je hier.

Een nieuwe rel rond voormalig minister van Volksgezondheid Ya’acov Litzman. Hij heeft ervoor gezorgd dat met het virus besmette orthodoxe Joden in maart naar Israël konden komen om hier te worden behandeld omdat ze geen verzekering in Amerika hadden. Het staat hier.

Er is een lijst vrijgegeven met landen waar Israëlis naar toe kunnen in deze coronavirus tijd. Nederland staat daar niet op de Seychellen Australië en Vietnam wel. De lijst staat hier.

Noorwegen gaat aan de Palestijnse leiders de helft minder geld geven omdat ze weigeren de vol haat staande schoolboeken van de scholen te verwijeren. Er zullen vast landen zijn die dan wat extra’s in de zakken van Abbas en zijn vrienden zullen doen. Lees het hier.

In Israël vind men het vreemd dat de IDF en shin Bet niet worden betrokken bij de annexatieplannen die Netanyahu heeft bedacht. Komt dat door dat ze er geen voorstander van zijn? In ieder geval schept dat problemen, staat hier.

Israël zegt niets maar afgelopen nacht zijn er weer wat doelen in Syrië aangevallen die links hebben met Iran. Er zouden 9 mensen zijn omgekomen, mogelijk allemaal met de Iraanse nationaliteit staat hier.

Netanyahu tegen zijn vrouw Sarah “laten we het nog eens proberen”. Dus dient hij nota’s voor onderhoud en meer van zijn privé woning in Ceasarea aan de staat (belastingbetaler) aan om die de NIS 600.000 aan rekeningen te laten voldoen (€ 155.000) kunt u hier lezen.

Supermodel Bar Refaeli moet 9 maanden community werk doen en haar moeder mag 16 maanden aardappels in de lik gaan schillen, omdat ze voor miljoenen euros de belastingen hebben benadeeld staat hier.

De mand die in het Duitse Halle verleden jaar de synagoge wilde opblazen en twee mensen op straat doodschoot, probeerde uit de gevangenis te ontsnappen. Hij werd gepakt toen hij bezig was over een hek te klimmen staat hier.

De nieuwe Ikea in Bet Shemesh heeft zich niet aan de bouw voorschriften gehouden dus moeten kantoren en opslag dicht. De winkel mag wel openblijven lees je hier.

De Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem kreeg $1 miljoen van een echtpaar uit de USA om een coronavirus laboratorium op te gaan zetten. Zo wordt hun geld goed besteed, lees je hier.

Advertentie (4)