Opnieuw stijging coronavirus besmettingen in Israel: 118 nieuwe gevallen in 24 uur

School in Jeruzalem wordt ontsmet. Foto Gemeente Jeruzalem

Waar in de afgelopen weken het aantal nieuwe besmettingen gemiddeld dagelijks tussen de 10 en 30 besmettingen lag, is sinds een aantal dagen het resultaat te zien van het drie weken geleden openen van de scholen.

Donderdagavond werd bekend dat binnen 24 uur er 118 nieuwe besmettingen werden geteld. Een gestage stijging t.o.v. van de vorige dag.

Het aantal besmette personen in Israël staat op totaal 17.495 waarvan 15.013 personen daarvan zijn hersteld,. Er zijn 2.482 actieve besmettingen op dit moment actief, waarvan 23 aan de beademingsapparatuur liggen en de rest overwegend milde klachten heeft.

291 personen zijn aan het coronavirus overleden.

Donderdag zijn er ruim 11.000 mensen getest, woensdag waren dat er ruim 13.000.

Inmiddels sluiten steeds meer scholen hun deuren nu het aantal besmettingsgevallen op scholen blijft toenemen. Maar liefst 87 scholen zijn gesloten en 13.696 scholieren en onderwijzend personeel zitten in quarantaine – tot dat bekend is of zij al of niet met het virus zijn besmet.

Doordat steeds meer mensen vragen om te worden getest op het virus, hebben de ziekenfondsen laten weten de drukte niet aan te kunnen.

In Jeruzalem is het Hadassa University Medical Center bijgesprongen om te helpen bij het testen.

Gemeenten nemen het heft in eigen handen en sluiten scholen om weer over te gaan op “leren op afstand”, of bepalen dat klassen moeten worden verkleind tot maximaal 15 of 20 leerlingen.

Tel Aviv overweegt alle scholen te sluiten indien er geen einde komt aan het toenemend aantal besmettingen op scholen.

Advertentie (4)