Israëlische “OurCrowd” gaat fonds van $100 miljoen opzetten voor technologieën tegen het virus

Temperatuur meter van TyToCare. Fot TyToCare

Het in Jeruzalem gevestigde OurCrowd, een crowdfunding-durfkapitaalonderneming, zei dat het via het Pandemic Innovation Fund $ 100 miljoen wil ophalen fat zal worden geïnvesteerd in technologieën die medische, zakelijke, educatieve en sociale behoeften aanpakken die worden veroorzaakt door wereldwijde pandemieën en andere noodsituaties op gezondheidsgebied.

“Het is dringend noodzakelijk dat de wereld weer op de rails wordt gezet, innovatie is daarvoor dringend nodig tegen de coronavirus pandemie die landen en economieën teistert, zei OurCrowd CEO Jon Medved in een verklaring. “Technologie kan ons helpen veel van de problemen als gevolg van de crisis te overwinnen. Het is tijd dat tech snel gaat en dingen repareert. ”

De pandemie heeft het gebruik van technologie in veel sectoren versneld, terwijl toezichthouders over de hele wereld, zoals de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), snel goedkeuring hebben gekregen voor nieuwe diagnostische hulpmiddelen.

Medewerkers van bedrijven hebben apps voor werken op afstand gedownload en IT-professionals hebben wijzigingen moeten aanbrengen in cyberbeveiligings-programma’s om de overgang naar thuiswerken mogelijk te maken.

Het Pandemic Innovation Fund zal zich richten op investeringen in een aantal sectoren, waaronder de preventie en beheersing van ziekten via vaccins en testen; behandelings-en genezingstechnologieën, waaronder therapeutica, diagnostiek, bewakingsapparatuur op afstand en digitale gezondheid, en technologieën die continuïteit en de beperking van verstoringen mogelijk maken, zoals apps die werken op afstand, leren op afstand, robotprocessen, lichaamsbeweging en cyberbeveiliging mogelijk maken.

Het fonds zal investeren in nieuwe startups en in geselecteerde relevante bedrijven die al deel uitmaken van de bestaande portefeuille van OurCrowd, aldus de verklaring, en staat open voor investeringen voor zowel geaccrediteerde particuliere beleggers als institutionele beleggers.

In meer dan 20 startups heeft Our Crowd tot nu toe in geïnvesteerd en een aantal zijn kandidaat voor vervolginvesteringen.

Deze zijn:

  • MigVax , dat het MigVax-101 COVID-19 orale subeenheid vaccin voor mensen ontwikkelt op basis van een platform waarvan is aangetoond dat het een effectief oraal vaccin is tegen IBV (infectieus bronchitisvirus) bij pluimvee
  • SaNOtize , dat een oplossing voor het vrijgeven van stikstofmonoxide heeft ontwikkeld voor de preventie en vroege behandeling van COVID-19 ‘, waarvan Health Canada een multicenter fase II-studie heeft goedgekeurd
  • TytoCare , dat apparaten heeft ontwikkeld voor fysieke onderzoeken op afstand en monitoring voor patiëntenzorg en COVID-19-patiënten
  • MeMed, dat diagnostische inzichten biedt om onderscheid te maken tussen bacteriële en virale infecties en oplossingen biedt om vroegtijdig ingrijpen mogelijk te maken, vóór het optreden van COVID-19-symptomen

In een verklaring zei OurCrowd dat het op 22 juni een online Pandemic Innovation-conferentie zal houden, die live wordt uitgezonden vanuit Jeruzalem.

OurCrowd zegt dat het fonds openstaat voor zowel geaccrediteerde particuliere investeerders (minimaal $ 50.000) als institutionele investeerders (minimaal $ 1.000.000). Meer informatie is hier beschikbaar.

OurCrowd heeft al 1,4 miljard dollar aan gecommitteerde financiering en investeringen in 200 portefeuillebedrijven en 20 durfkapitaalfondsen.

Advertentie (4)