Meer medisch personeel besmet, meer scholieren en onderwijzers in quarantaine

Premier Netanyahu en plaatsvervangend premier Benny Gantz tijdens de corona kabinetsvergadering afgelopen woensdag. Foto Haim Zach / GPO

Uit cijfers blijkt dat onder medisch personeel, scholieren en onderwijzers het aantal besmettingen met het coronavirus toeneemt.

Maandagochtend melde de nieuwssite Ynet dat het Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv een eenheid heeft moeten sluiten omdat het medisch personeel met het virus was besmet of uit voorzorg in quarantaine was geplaatst.

In het Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv zitten 56 personeelsleden in quarantaine. 11 zijn er in het Sheba Medisch centrum in quarantaine geplaatst; 35 in het Rambam ziekenhuis; 42 in het Soroka Medical Center; en 41 in het Beilinson ziekenhuis.

Daarnaast heeft het ministerie van Onderwijs bekend gemaakt dat 749 scholieren en docenten besmet zijn met het coronavirus, 23.636 scholieren en onderwijzend personeel zitten in quarantaine. 217 scholen zijn gesloten.

Er zijn nu 4.848 actieve besmette personen in Israël volgens de cijfers van het ministerie van Volksgezondheid. Opnieuw is er een patiënt overleden. Het totaal aantal doden als gevolg van het COVID-19 virus stijgt daarmee naar 307.

Advertentie (4)